Kanserojen Tıraş Köpüğü Tıraş Kremi ve Jellere Dikkat

Bazı tıraş ürünlerinde kanserojen kimyasallar Paraben, Sorbitol, Triklozan vb. bulunur. İçinde çok sayıda kimyasal bulunan tıraş köpük ve sabunları ayrıca alerjiye neden olurken, ciltte kuruluk ve kaşıntı yapar. Uzmanlar P.H oranı 4.5 ve 5.5 arasında olan ürünlerin tercih edilmesini öneriyor.

Hergün tıraş olmak cilde zarar veriyor. Özellikle hassas ciltli kişilerin tıraşa karşı daha titiz yaklaşmaları gerekiyor. Tek bıçaklı jiletlerle traş olurken tıraş köpüğü bir kaç kez sürüleceği için alerji riskini daha fazla artırıyor bu nedenle jiletlerde çok bıçaklılar öneriliyor.

Uzmanlara göre evde tıraş olmak berberde tıraş olmaya göre daha sağlıklı. Çünkü berberlerde aynı ustura kullanıldığından sıcak kan yoluyla bulaşıcı hastalıkların geçme ihtimali bulunuyor.

Tıraş için jilete göre daha sağlıksız olan tıraş makinelerinin kullanımı tavsiye edilmiyor. Tıraş makineleri yakıcı özelliğinden ötürü kurumaya yol açıyor. Ayrıca derinin katlandığı bölgelerde kızarıklıklar, birinci derece yanıklar ve su toplanmalarına neden oluyor.

Tıraş sonrası kolonya sürmek gereksizdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir