Kanserojen GDO’lu Ürünleri Tüketmek Haramdır GDO’lu Mısır Şurubu Kısır Yapıyor

Kanserojen GDO'lu Ürünleri Tüketmek Haramdır GDO'lu Mısır Şurubu Kısır Yapıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı – Fıkıh Akademisi 2009 yılında İstanbul’da yaptığı açıklamada genetiğiyle oynanmış gıdaların helal olmadığını açıkladı.

Gıda ürünlerinde 1900 yılından sonra değişimler başladı ve 2.Dünya Savaşı’ndan sonra bu değişimler giderek yaygınlaştı. Gıdaları etkileyen GDO, hibrit tohum, katkı maddeleri, radyasyon, modifiye, pastörize gibi tehditlerdir. Gıda maddeleri bazı şirketlerce tekelleşmesi sonucunda sağlık sıkıntılarına yol açacak ürünlerin ya da bu ürünlerin yetiştirilmesi için kullanılacak tohumların, dayatmalar sonucu ülkelerin kullanımına sunuldu.

Hibrit tohumdan kimyasal ilaclar olmadan verim alamazsınız. Kendisi kısır olduğu gibi insanlar üzerinde de kısırlığa sebebiyet verebiliyor. Sağlıksız olmasının yanında ayrıca besin değeri de düşük.

GDO içerebilen katkı maddeleri: Bitkisel yağ, Dekstroz, Dokulu bitkisel protein, Fruktoz, Kanola yağı, Laktik asit, Mısır şurubu, Mısır nişastası, Mısır yağı, Maltodekstrin, Margarin, Pamuk yağı, Pirinç, Sitrik asit, Soya lesitini, Soya proteini, Soya unu, Soya yağı, Yüksek fruktozlu mısır şurubu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir