Kanser Hastalığına Neden Olan Etkenler Ve Korunma Yolları

Kanser Hastalığına Neden Olan Etkenler Ve Korunma Yolları

Kanser Hastalığına Neden Olan Etkenler Ve Korunma Yolları

Devlet yasal düzenlemeler yaparak önlem almazsa şimdiki gençler o kadar çok kanser olacak ki 20 sene sonra çok daha erken kanserlere rastlanacak ve yaklaşık 20 milyon sağlıklı insan kansere yakalanacak. Özellikle Büyükşehirlerde yaşayanların organik yiyecek bulma, egzos dumanlarından ve radyasyondan korunma şansı yok.

Kanser tedavisinin maliyeti ve çevresine verdiği yük çok daha fazladır. Kanser konusunda devlet önlem alırsa milyarca dolar kazanç sağlayacak. Bu nedenle kanserden korunma devlet için çok önemli. Burada kazanan ilaç firmaları oluyor.

İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof Dr. Erkan Topuz, “ilaç firmaları kazançlarının yüzde 20′sini çevre sağlığı için harcasaydı kansere yakalanma oranı düşerdi” diyor.

Topuz konuyla ilgili şunları vurguluyor; “Devlet kanunlarla kanserojen maddelerin kullanımını kontrol altına almalı.

Bilinçsizce kullanılan kimyasallar yüzünden Toprak, Su, Hava ve Gıda kirliliği oluşmakta bu nedenle havadan, toprağa oradan da gıdalara bu zehir geçiyor. Bunların önlenmesi için devletin acil tedbirler alması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sigarada 4 binden fazla kanserojen madde bulunurken, kanseri iyice fazlalaştıran maddeler ise Amonyak, Siyanür ve Arsenik gibi maddelerdir.

Sigara dışında 3 ayrı kategoride yeralan ürünler canlılarda kanser yapıyor bunlar; Kimyasallar, Plastikler ve Radyasyon

Mutfaklarda kesinlikle Plastik, Bakır ya da Alüminyum kaplar kullanılmamalı. Cam, Porselen ya da Çelik ürünler tercih edilmeli. Ancak çelik ürünler krom ve nikel içermemeli.

Çin mallarında kanserojen maddeler çok fazladır. Bütün plastik malzemeleri, oyuncakları hatta keten kıyafetleri bile zehirli kanserojen boyalar içerir.

Temizlik ürünleri asla kimyasal olmamalı organik olmalı örneğin sirkeli sularla temizlik yapılmalı. Zeytinyağlı veya defne sabunuyla duş alınmalı ve saçlar yıkanmalı. Çamaşır makinesinde kimyasal deterjanlar kullanılmamalı ve bulaşık makinesinde yıkama yapıldıktan sonra mutlaka sirkeli ya da limonlu suyla gıda malzemeleri çalkalanmalı. Bu şekilde yapılırsa bu makinelerden akan sular arıtmalarla arıtılarak yeniden kullanılabilir. Suyu arıtılamayacak şekilde yok eden kimyasallar bulunuyor bunlardan biri mavi renkli kanserojen ve zehirli rezervuar bloğudur.

Evin içerisine kesinlikle dışarıda giyilen ayakkabılarla girilmemeli dış ortamda bulunan kanserojen kirlilik ayakkabılarla evin içine taşınır ve oradanda halıda birikir. Halılar çekim gücü yüksek süpürgelerle temizlenmeli ev havalandırılmalı.

Kullandığımız teknolojik ürünlerin hemen hepsinde radyasyon bulunmaktadır. Bataryalı cihazların özellikle batarya kısımları çok radyasyon yayar.

Kullanılan bütün şampuan, saç boyası, cilt kremi gibi kozmetik ürünler kanserojendir.

Rafine gıdalar tüketilmemeli. Beyaz şeker ve un ile tuz az tüketilmeli. Rafine olmayan buğday, arpa, çavdar ekmekleri tüketilmeli. Hormonsuz meyveler mevsimlerinde tüketilmeli.

Bir bebek anne karnındayken çocuğun anne ya da babası çok miktarlarda sigara ve alkol tüketiyorsa çocukta kanser riski artar. Çocuk anne karnındayken ilk 8 hafta boyunca anne sadece organik ürünlerle beslenirse çocuğun kansere yakalanma riski azalır. Yapılan araştırmalarda anne sütünde bile 70 kimyasal tespit edilmiş.

Çocuklar asla katı yağla beslenmemelidir. Transyağ içeren gıdalar tüketilmemelidir.

Fast food ürünleri çocuklara yedirilmemeli ya da Fast food firmalarına büyük bir çanak yeşillik verme zorunluluğu uygulanmalı.

Öğrencilerin beslenme çantası çelik sefer tası olmalı. Sırt çantası bez ya da keten olmalı plastik olmamalı. Kullandıkları ayakkabı ise PVC maddelerini içermemeli. Çocuklara sentetik giysiler asla alınmamalı. Önlükler organik pamuklu olmalı.

Ozon tabakası delindiği için güneş doğrudan yansıyor ve bu nedenle cilt kanserleri arttı. Tarım Bakanlığı onaylı güneş koruyucu kremler kullanılmalı. Denize sabah 12.00 arası ve 16.00′dan sonra girilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir