Elektrikli Otomobilde Devrim Bir Dakikada Şarj Olan Batarya İcat Edildi

Teknoloji ilerlerken bir türlü ilerleme kaydedemeyen ve elektrikli araçların gelişmesinin önündeki en büyük etken olan batarya teknolojisinde sonunda istenen gelişim sağlandı.

Yakında yeni bir üstün batarya teknolojisi elektrikli otomobil dünyasında devrim yapacak.

Aston Martin’in eski tasarım direktörü Henrik Fisker, kendi şirketini kurarak üretmeyi hedeflediği katı hal pilleri için patent başvurusunda bulunmuştu. Katı hal piller, lityum iyon pillerden daha hızlı şarj olması ve daha fazla kapasitesiyle öne çıkıyor.

Lityum iyon pillerin çoğu sıvı elektrot elektrolitten oluşurken katı hal pilleri farklı bir maddeyi kullanıyor. Hücrelerinde sıvıya yer vermediği için daha az yalıtım katmanına sahip olan bu piller daha küçük ve daha hafif tasarlanabiliyor.

Diğer avantajları arasında daha çok enerji yoğunluğuna sahip olmaları, daha hızlı şarj olmaları, daha az maliyete gereksinim duymaları, patlama ve yanmalara daha az eğilimli olmaları yer alıyor.

Geliştirilen bu teknolojiyle bataryalar, diğerlerinden 2,5 kat daha fazla yoğunluğa sahip ve 1 dakikada şarj olup, 800 km menzil sunuyor.

Katı hal batarya ile çalışan EMotion otomobil 2019 yılında seri üretime girecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir