Kalitesiz Sağlığa Zararlı Çin Malı Kol Saati Kansere Neden Oluyor

Kalitesiz Sağlığa Zararlı Çin Malı Kol Saati Kansere Neden Oluyor

Metal içeriği olan kimyasal maddelerle üretilen asit, sağlığa zararlı kanserojen içerikli maddelerden üretiliyor.

Saatlerdeki bu kalitesiz metaller sürekli kullanım nedeniyle koldan terleme yoluyla vücuda girerek cilt kanserine neden oluyor.

Deride kızarıklıklara ve yaralara neden olabilen bu zararlı saatler normal üretimi yapılan saatlerin geçtiği bir çok testten geçmiyor ve ne tür maddeler içeren malzemelerden üretildiği bilinmiyor.

Sokakta satılan saatlerden alınan numuneler, üniversitede test edildi ve raporda, saatlerde kullanılan ve vücut ile temas eden malzemelerin EN 1811 standartlarına uygun olmadığı tespit edildi.

Türkiye’de eskiden gözde mesleklerden biri olan saat tamirciliği kalitesiz sağlığa zararlı ucuz çin malı kol saatleri nedeniyle bitme noktasına geldi.

Sağlığa zararlı çin malı kol saatlerinde kalitesiz malzeme kullanıldığı için tamir edilme imkanı olmuyor ve bozulunca atılıyor.

Kalitesiz sağlığa zararlı çin malı kol saatlerinin sadece kırık camları, kopan kordonları ve pilleri değiştirilebiliyor.

Kalitesiz Çin üretimi nedeniyle Japonya’nın dünyaca ünlü kol saati markası Casio, tüm üretim merkezlerini Çin’den kaldırarak sadece Japonya’da üretim yapmaya başladığını açıkladı.

Ayrıca Çin’de büyük markalara ait saatlerin sahteleri üretilerek Türkiye’ye sokmaya çalışan kaçakçılardan binlerce kol saati ele geçiriliyor.

Tüketiciler kol saati alırken bilinçli olmak zorunda özellikle çin üretimi ürünleri kullanmamalı. Sertifikası kullanma kılavuzu garantisi ve kutusu olmayan ucuz kalitesiz kanserojen çin malı ürünleri kesinlikle satın almamalı.

Türkiye her yıl Çin’den ortalama 10 milyon kol saati ithal ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir