Kahve Nasıl Yetişir Kahvenin Faydaları Türk Kahvesi Özellikleri

Kahve Nasıl Yetişir Kahvenin Faydaları Türk Kahvesi Özellikleri

Kahve, kökboyasıgiller(Rubiaceae) familyasının Coffea cinsinde yer alan bir ağaç ve bu ağacın meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozun su ya da süt ile karıştırılmasıyla yapılan içeceğidir.

Çiçekleri beyaz ve hoş kokulu, kirazı andıran kırmızı meyvasının içinde iki çekirdek bulunan, dikildikten yaklaşık 3 yıl sonra meyve vermeye başlayan ve 30-40 yıl boyunca aralıksız meyve veren bir ağaç türüdür.

Kahve ağacının defne yaprağına benzer derimsi ve kenarları dalgalı kışın dökülmeyen koyu, parlak ve sivri uçlu yaprakları vardır. Nemli ortamı sevdiğinden, kahve ağacının düzenli yağışın olduğu tropik bölgelerde yetiştirilir.

Kahve çiçeği beyaz renktedir ve yasemin gibi kokar. İçinde ince iki çekirdek bulunur. Her çekirdeğin içinde tohum (kahve tanesi) vardır.

Dünya kahve üretiminde ilk sıralarda Brezilya, Kolombia ve Endonezya yer almaktadır.

KAHVENİN FAYDALARI
Kolesterolü düşürür
Göğüs kanseri riskini azaltır
Günde 3 fincan kahve, astım tehlikesini azaltır
Kahve girişkenliği arttırır
Siroz hastalığı riskini yarı yarıya düşürür
Nefesi açar
Kemikleri güçlendirir, ancak yaşlılar fazla tüketmemeli
Menopoz sorununu giderir
Tip 2 diyabeti ve Parkinson hastalığından korur
Selüloit gibi cilt sorunlarına karşı etkili olur
Yüksek tansiyonu önler
Pankreas kanserini azaltır
Kalp rahatsızlıklarını büyük oranda önler
Bağırsakları düzenler
Depresyona karşı etkilidir

TÜRK KAHVESİ
Türkler tarafından keşfedilen kahve hazırlama ve pişirme metodunun adıdır. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür. Dünyanın en eski kahve pişirme yöntemidir. Köpük, kahve ve telveden oluşur. Yumuşak ve kadifemsi köpüğü sayesinde damakta en uzun süre tadını devam ettiren kahve türüdür.

Diğer kahve türlerine göre, daha kıvamlı, yumuşak ve aromatiktir. Kendine özgü enfes kokusu ve özel köpüğü ile diğer kahvelerden kolaylıkla ayırt edilebilir. Kahve tutkunları tarafından, kaynatılarak içilebilen tek kahve olarak kabul edilir.

Kahvesi telve olarak dibe çöktüğünden filtre edilmesine ve süzülmesine gerek kalmaz. Hazırlanırken şeker ilave edildiğinden diğer kahvelerde olduğu gibi sonradan tatlandırmaya gerek yoktur. Sağlıklıdır çünkü fincanın dibinde biriken telvesi içilmez. Diğer kahve türlerine göre, bir içimde daha az kafein içerir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir