İzmir’de Su ve Kanalizasyon Arızaları Dijital Ortamda Takibe Başlandı

İzmir'de Su ve Kanalizasyon Arızaları Dijital Ortamda Takibe Başlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kamudaki en geniş kapsamlı bilişim projesini uygulamaya başladı.

7 aylık bir çalışma sürecinden sonra bütünleşik bilişim sistemi projesi devreye girdi. Yeni sistem sayesinde elektronik imzaya geçilerek evrak sayıları azaltıldı.

Dijital ortam sayesinde artan personel verimliliği, el terminalleriyle su ve kanal arızalarına çok kısa sürede müdahale edebilir hale geldi. Ayrıca sayaç okuma ve abonelik işlemleri de hız kazandı.

İZSU, bu projeyle çok gelişmiş bir bilişim alt yapısına kavuştu; arıza giderme hızı artış sağlarken abone işlemleri de kolaylaştı.

Su ve kanal arıza ekiplerine 300 adet mobil cihaz verildi bu sayede ekipler çevrimiçi olarak işlem merkezine bağlanabiliyor.

Yeni sistemde, kontrol merkezine aboneler tarafından iletilen her hizmet talebi, saniyeler içinde olay yerine en yakın saha ekiplerine sanal olarak yönlendiriliyor. En yakın mesafede bulunan ekipler cihazlarından gelen iş emirlerini görerek en kısa zamanda arızayı gideriyor.

Ayrıca bu sistemle hangi personel ne kadar işi ne kadar sürede yaptığı gibi önemli bilgileride kayıt altına alıyor. Cihazdaki harita sayesinde ekipler yeni su bağlamak için ya da arıza için belirtilen adresi rahatlıkla buluyor. Ayrıca arızanın ilk hali ve arıza giderildikten sonraki hali fotoğraf çekilerek kayıt altına alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir