İstanbul 8500 Yıl Önce Türklere Aitti İşte Gerçek İstanbul Tarihi

İstanbul 8500 Yıl Önce Türklere Aitti İşte Gerçek İstanbul Tarihi

İstanbul’un binlerce yıllık tarihi geçmişi Yenikapı’da Marmaray kazısında bulunmuş olan kalıntılarla gün yüzüne çıkmış durumda.

Yıllarca İstanbul Konstantin tarafından kuruldu yalanı üzerinden dünyaya yalan bir tarih anlatılıyordu ancak Marmaray kazılarıyla tüm bu yalanlar çökertilmiş oldu. Marmaray kazılarından sonra Yunanların kendilerine mal edebilecekleri bir argüman kalmadı çünkü İstanbul’un Konstantin’den 8-9 bin yıl öncesinde kurulan bir şehir olduğu kesinleşti.

Türkler ve Türklerin yaşadığı yerlerle ilgili Türkler aleyhine uydurulan çok sayıda yalan tarih zaman ilerledikçe çürütülüyor. Türklerin soyu ilk insanlığa kadar gittiği için pek çok yerde daha önce Türkler yaşamıştır.

Yenikapı, Sirkeci, Pendik ve Beşiktaş’taki arkeolojik kazılar bilime çok farklı bilgiler sundu. Beşiktaş’ta Türk Mezarlığı ve kurganlar bulundu. Mezarlıklar milattan önce 4 bin yıl ortası ile 2 bin yıl sonundaki erken göç yollarına ilişkin önemli bilgiler veriyor. Bulunan eserlerin figürleri üzerinde Ön Türkler ve Orta Asya’daki Tamga denilen bezemeler yer alıyor.

Kazılardan çıkarılan ve karbon testi uygulanan kalıntılar 8 bin 500 yıl öncesine uzanıyor.

Çıkarılan kalıntılar arasında insan ayak izleri, evler ve mezarlıklar ile evcil kaplumbağalar gibi hayvan türleri bulunuyor.

Türklerde kaplumbağa devletin gücünü ve koruyuculuğunu simgelediği gibi aynı zamanda da sonsuzluğun simgesidir. Eski Türk inancında kaplumbağa kutsal sayılmıştır.

İstanbul kazıları hakkında Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Doç. Dr. Yasemin Yılmaz, 2004 yılında yapılan Marmaray kazılarının İstanbul tarihine ışık tuttuğunu ve çıkan tarihi buluntuların, dünya ve insanlık tarihi için çok değerli olduğunu belirtti.

13 Kasım 1918 tarihinde boğazda 55 işgal gemisi (22 İngiliz, 17 İtalyan, 12 Fransız, 4 Yunan) demirliydi. Son padişah Vahdettin tarafından kaybedilen İstanbul 6 Ekim 1923 tarihinde Atatürk tarafından kurtarılmıştır.

Cengiz Özakıncı:
Çarpıtılmış fakat yaygın olarak doğru zannedilmiş tarihi bilgilerimize göre 1453’ten önce İstanbul’da hiç Türk olmadığı, Fatih Sultan Mehmet aldıktan sonra Türklerin yaşamaya başladığı gibi bir yanılgı var. İstanbul’da Türk varlığı 1453 yılından çok daha öncesine dayanmasına rağmen yalan bir tarih uydurulmuştur. Bizans ordusunun yüzde 40’ını bile Türkler oluşturuyordu ve onlara Türkopol adı veriliyordu. Bizans’ta Türk kral ve kraliçe oldu.

İstanbul’un tarihi surları Türk akınlarının önünü kesmek için yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi o surların dış tarafına bakan kısmına 10 dilde şunu yazması lazım; “İsa’dan sonra 500’lerde surların dış tarafı Türklere iç tarafı Bizansa aitti.” Ayrıca Bizans sınırları içinde ve dışında Hunlar mevcuttu. Bütün bu bilgilere ulaşmak isteyenler Bizanslı tarihçi Theophanes Confessor’un belgelerinde bulabilirler.

Ayasofya’nın içinde güney galerinin orta kısmında, mermer korkulukların üzerinde kazınmış olan anlamsız Viking yazısı diye uydurulan ronik yazılar var ancak bu yazının bir eşi Kuşan Türk İmparatorluğu’na ait yerde bulunmuş.

Ayasofya’daki Türkçe yazının anlamı şöyle:

RUHU UÇMAK SURETİYLE GÖTÜRÜLEN KİŞİ,TENGRİ BİLİNCİNDEKİ KİŞİYE DÖNÜŞMÜŞ, TENGRİ’NİN ERİ OLAN BU ÜNLÜ KİŞİ, TENGRİYE ULAŞAN KUTLU EREN’DİR.!
Aynen Kur’an’da yazıldığı gibi: “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn”

Kaynaklar:
Levent Yıldız’ın Sunduğu Cengiz Özakıncı ile Tarihin Bilinmeyen Yüzü
onaltiyildiz.com/?haber,7400

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir