İşsizlere Şok GSS Borçları Tek Ücrete Dönüştürülmedi Yapılandırıldı

İşsizlere Şok GSS Borçları Tek Ücrete Dönüştürülmedi Yapılandırıldı

İşsizlere büyük yük getiren Genel Sağlık Sigortası(GSS) ile ilgili sıkıntıları çözecek bir sistem getirileceği iddia ediliyordu. Üç prim tutarı yerine sadece tek prim ücreti 49,4 TL çıkarılacağı belirtilmişti.

Ancak yeni çıkan yasaya göre, sadece geçmiş borçların faizleri silinecek. Üç farklı prim sistemi ise devam edecek. Genel Sağlık Sigortası(GSS) borç yapılandırma son başvuru tarihi ise 2 Ocak 2017 olarak açıklandı. GSS için 2016 Haziran ve öncesinde borç çıkarılanlara uygulanan gecikme faizleri silinerek asıl borç peşin veya 12 ay taksitle ödenebilecek.

Genel sağlık sigortası adı altında alınan ücret sigorta primi yerine geçmiyor ve sigortadan emekliliğe sayılmıyor. GSS’ye dahil olanlar sağlık hizmeti almasa dâhi, kişinin aylık prim tutarını ödemesi gerekiyor. Yabancılar için ise GSS zorunluluğu kaldırılmıştı.

Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan yaklaşık 7 milyon kişinin 10 milyar TL’ye yakın borcu olduğu açıklanmıştı. Gelir tespiti yaptırmayanlar ise en üst prim tutarı üzerinden borçlandırılıyor.

Mayıs 2016’da çıkan haber: Yeni Hükümet İlk Olarak GSS İçin Düzenleme Yapacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir