Islak Mendillerin Gıda Alerjisi Yaptığı Ortaya Çıktı

Islak Mendillerin Gıda Alerjisi Yaptığı Ortaya Çıktı

Northwestern Üniversitesi alerji immünoloji profesörü Joan Cook-Mills ve amerikalı araştırmacılar tarafından yapılan araştırmaya göre, Islak mendil kalıntılarının iyi temizlenmemesi halinde bebek cildinde alerjiye neden olan kimyasalların deri tarafından emildiğini ve alerjik reaksiyonlara yol açtığı belirtildi.

Araştırma ekibi ıslak mendil ve sabunlarda kullanılan ortak bir madde olan sodyum loril sülfatını doğrudan farelerin cildine uyguladı. İki hafta boyunca 4 kez yapılan bu uygulamadan sonra farelere yer fıstığı verildi. Bu kimyasaldan önce farelerde bir sorun yokken sodyum loril sülfatından sonra yer fıstığı yedirilen farelerde deride döküntülere ve çeşitli alerjik reaksiyonlara rastlandı.

Profesör Joan Cook Mills; ıslak mendilin, ciltte hafif bir kızarıklıktan egzamaya kadar çeşitli alerjik reaksiyonlara ve ciltteki koruyucu tabakanın bozulmasına sebep olabileceğini ve ebeveynlerin daha farklı temizlik yöntemleri seçmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca Profesör Mills bebeklerin cildindeki alerjik reaksiyonları ve rahatsızlıkları azaltmak için bebeklere dokunmadan önce elleri iyice yıkayıp ve cildinde sabun kalıntısı bırakmamak için ıslak mendil kullanımının azaltılmasını ve yıllar önce yaptığımız gibi sabunla suyla temizlenmesini öneriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir