İngiltere 2020 Yılında ıslak Mendil Satışını Tamamen Yasaklayacak

İngiltere 2020 Yılında ıslak Mendil Satışını Tamamen Yasaklayacak

İngiltere 2020 Yılında ıslak Mendil Satışını Tamamen Yasaklayacak

İngiltere 2020 yılında ıslak mendil satışını tamamen yasaklayacak.

İçeriğinde ne olduğu belli olmayan kimyasallar içeren sağlığa zararlı ıslak mendiller sentetik lif ile üretilirler. Çok daha serttir ve asla sudan etkilenmez. Bez ile arasında bir fark yoktur. Yapısı gereği tuvaletin gider borusuna takılarak tıkanıklığa sebep olur. Islak mendiller, çevre kirliliğine neden olur.

Günlük hayatta restoranlarda gıda satılan yerlerde ikram edilen ıslak mendillere dikkat etmek gerekiyor. Buralardan temin edilen ıslak mendillerin üzerinde hangi firmanın ürettiği ve içeriğinde ne kullanıldığı belli değildir ve ciltte alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Kalitesiz ıslak mendillerin içeriğinde bulunan sıvı, bakterilerle birlikte deriye yapışarak derinin nefes almasını önleyebiliyor, dermatit gibi deri hastalıklarına neden olabiliyor.

Islak mendillerin insanlara verdiği zarar dışında doğada zararı büyük. Çevre kirliliğine neden olan, kanalizasyonları tıkayan ve doğaya karışmayan ıslak mendiller, denizde deniz canlıları tarafından yutulup canlıların hayatını kaybetmesine neden oluyor. ölümüne yol açabiliyor.

Islak mendiller alkol, parfüm, klor ve dioksin gibi insanlara zarar verebilecek kimyasallar içermektedir.

Tuvalet kağıdı yerine kullanılması halinde, su içerisinde parçalanmayacağı için tıkanıklıklara ve su baskınlarına neden olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir