Işık Terapisinde Yeşil Led Ağrılara İyi Geliyor

Işık Terapisinde Yeşil Led Ağrılara İyi Geliyor
Işık Terapisinde Yeşil Led Ağrılara İyi Geliyor

Amerikan Arizona Üniversitesi LED ışık terapisi etkileri üzerine bir araştırma yaptı. Fareler üzerinde yapılan çalışmada farelerdeki duyusal eşiklerde LED’lerdeki görülür spektrum ışığının etkisi ve deneysel nöropatik ağrı üzerinde ışığın etkisi araştırıldı.

Araştırma sonucuna göre 525 nm LED’lerden gelen yeşil ışık altına konan, nöropatik ağrısı olan fareler; termal ve dokunsal uyaranlara karşı diğer farelere kıyasla daha fazla tolerans gösterdi. Araştırma sonuçları Pain bilimsel dergisinde yayınlandı.

Tucson Tıp Merkezi’nden Mohab Ibrahim ise konu hakkında şu yorumlarda bulundu: “Biz diğer dalga boylarını da denedik. Üstelik yayınlanan makalede de belirttiğimiz gibi örneğin mavi ışığın biraz ağrı kesici etkisi var. Ancak etkinin en fazla görüldüğü nokta yeşil aydınlatma ile sağlanabiliyor. Üstelik her ne oluyorsa görsel sistemimiz sayesinde oluyor. Yeşil ışığa maruz kalan farelerin omuriliklerinde enkafilin seviyelerinin yüksek çıkması da elde edilen sonuçlar arasında yer alıyor.”

Bu deney, farklı ışık yoğunluklarında ve günün farklı zamanlarında da uygulandı. Daha yüksek bir yoğunluk ise farelerin gözlerini tahriş ederek negatif sonuçlar doğurabiliyor.

Kronik ağrı şikayeti olan bir grup insan üzerinde yapılan deneyde hastalar üzerindeki etkisi pozitif oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir