İş hayatında mutlu olmanın yolları

İş hayatında mutlu olmanın yolları

İş yerinde duygusal ihtiyacınızı karşılamaya çalışmayın. İş yeri ortamlarının amacı belli görevleri ekiple başarıya ulaştırmaktır.

Alt ve üst kademede ilişkilerin şeffaf olması önemli. En sık sorun bu kademelerdeki iletişimlerden kaynaklanıyor. Herkes birbirinden ne istediğini açık açık dile getirmeli. Bir konuya kızıldığında ya da onaylanmadığında bu açıkça ifade edilmeli. İçe atılan kızgınlık ve şişkinlik sonra sonuçsuz kalacaktır.

Alt kademeden üst kademeye kadar herkesin bir yeri ve önemi vardır buna dikkat edilmeli saygı duyulmalıdır.

Rekabetle kibir birbirine karıştırılmamalı. En iyisi benim mantığıyla bir diğer çalışanların değerini düşürmeye çalışmak kötü sonuçlara neden olur. Herkesin birbirine saygı duyması gereki.

Çalışma arkadaşları sevilmek zorunda değil ancak sağlıklı düşünebilen biri şefleri, çalışanları ya da meslektaşlarıyla sadık bir işbirliği yapar ve onlara yerinde saygılı davranır.

Yapılan mesleğin ciddiyetini kabul edin ve mesleğinie önem verin. İnandığınız bir meslekle ancak başarılı olabilirsiniz.

Mesleğinizde başarılarda başarısızlıklarda en alt kademeden en üst kadameye kadar herkese aittir. Bunun farkında olmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir