İran: Suriye’ye Müdahale Edilirse Sorun Daha Çok Büyür

İran: Suriye'ye Müdahale Edilirse Sorun Daha Çok Büyür

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Ensari, Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi sorunu daha da büyütür. İran, bölgesel ve uluslararası müdahalelerle sorun daha da karmaşık ve çok katmanlı hale geldiğini belirtti.

Ensari şunları ifade etti, “Suriye hükümetiyle eşgüdüm içinde yapılmayan her yeni müdahale sorunu daha da karmaşıklaştırıp terörist saldırıların artmasına yol açacaktır.

Suriye’de izlenen saldırgan politikalar bugüne kadar hiçbir yere varmadığı gibi, aynı şekilde devam edilirse aynı sonucun alınacağı da açıktır. Bütün ülkelerin bu faktörleri hesaba katmasını ümit ediyoruz” dedi.

Daha önce İranlı vekil Mansur Hakikatpur bu tarz bir açıklama yaparak şunları ifade etmişti, “Suriye’nin Türk askerlerinin mezarlığına dönüşmesini istemeyiz. Türk ordusunun doğrudan Suriye savaşına girmesi ve burada oluşturulacak olası tampon bölgesi, Türkiye’deki yeni Osmanlı teorisyenlerinin yapacağı büyük bir hata olur. Ankara, örgütün Türkiye ile savaşmayacağını zannediyorsa büyük bir yanılgı içine girer. Türkiye sınırları arkasında yakılacak ateş, Türkiye’yi de yakar” diye konuşmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir