iPhone ve iPad Zararları Neden Güvensiz Oldu

iPhone ve iPad Zararları Neden Güvensiz Oldu

iOS’u hedef alan zararlı yazılımlar var. 2016 yılında araştırmacılar iPhone ve iPad cihazları ele geçirip, kişi hakkında verileri toparlayabildikleri, casus yazılım Pegasus’un varlığının başlangıcından haber verdiler.

iPhone ve iPad kullanıcıları genellikle cihazlarının güvende olduğunu düşünür. iOS için zararlı yazılım olmadığını düşünür.

Şimdiye kadar görülen en karmaşık uç nokta zararlı yazılımın Pegasus olduğu belirtildi. Casus yazılım Pegasus sadece iOS için değil, Android için de bir tehdit.

Pegasus’un altından İsrailli zararlı yazılım geliştiricisi NSO Group çıktı.

Pegasus, bulaştığı cihazı taradıktan sonra, kişinin mesajlarını ve maillerini, aramalarını, ekran görüntülerini, basılan tuşları ve yazılan harfleri kaydedecek, tarayıcı geçmişini çekecek, rehbere erişecek ve her türlü kontrolü ele alacak şeyler yapacak ek modüller yüklüyor.

Pegasus tuş kaydetme ve ses kaydetme özellikleri sayesinde şifrelenmiş ses yayınlarını ve şifrelenmiş mesajları da okuyabiliyor. Mesajlar şifrelenmeden önce (yazıldığı anda), gelen mesajları da şifresi çözdükten sonra kopyalıyor.

En çok Android için Pegasus saldırısı İsrail’de görüldü ardından Gürcistan, Meksika, Türkiye, Kenya, Nijerya, Birleşik Arap Emirlikleri’nde görüldü.

Geçtiğimiz günlerde WikiLeaks belgelerinde bu cihazlara nasıl kolaylıkla sızıldığı detaylı bir şekilde anlatılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir