İnternetten Cihazlara Yapılan Saldırılar Ciddiye Alınmıyor

İnternetten Cihazlara Yapılan Saldırılar Ciddiye Alınmıyor

Türkiye’de bilinçsiz kullanıcılar internetten uÄŸradıkları saldırıları önemsemiyor. Ä°nternetten yapılan saldırılarda bilgi kaybı ve para kaybı meydana geliyor.

Yapılan araÅŸtırmalarda Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 23’ü internet üzerinden yapılan saldırıların gerçek olmadığnı düşünüyor. Avrupa’da bu oran yüzde 12.

Saldırıların gerçek olmadığını düşünen kullanıcılar, internet güvenlik firmalarının bunları abarttığına inanıyor.

Türkiye’de kullanıcıların yüzde 28’i internet üzerinden hedef olabileceklerini kabul ediyor.

Herhangi bir kullanıcının cihazı internet saldırganlarının ilgisini çekebilir. Cihaz sahibinin, cihazında değerli bilgi saklamasına ya da finansal işlemler gerçekleştirmesine gerek yok. İnternet suçluları, herhangi bir bilgisayarı, akıllı telefonu veya tableti zararlı mail gönderimi yapan, DDoS saldırıları gerçekleştiren ya da anlık mesajlaşma ve e-posta yoluyla kimlik avcılığı bağlantıları gönderen bir robota dönüştürerek bu cihazları kötü amaçlarla kullanabilir. Yani cihazına yapılan saldırıları önemsemeyen kullanıcıların cihazları başka cihazlara saldırılmak için aracı olarak kullanılır.

Türkiye’de kullanıcıların yüzde 39’u internete baÄŸlanan hesaplarının (sosyal medya ya da banka hesabının) tehlikede olmadığını ve bu tür risklerden haberi olmadığını belirtiyor.

Kullanıcıların yüzde 41’i parasal kayıp yaÅŸayabileceÄŸi konusunda habersiz ve ayrıca bu kullanıcıların farkında olmadığı ÅŸey zararlı yazılımlarla kullandıkları cihazın devre dışı kalması sonucunda oluÅŸacak maliyetler. Kullanıcıarın yüzde 21’i kötü amaçlı yazılımlar yüzünden parasal kayıp yaÅŸamıştır.

Türkiye’den ankete katılanların yüzde 18’i, ortak Wi-Fi aÄŸları üzerinden gönderilen veriler siber suçlular tarafından ele geçirilebilir olduÄŸundan bu tür aÄŸları kullanmanın riskli olduÄŸunun farkında deÄŸil. Kullanıcıların yüzde 27’si ise bu tehdidin farkında ancak bu konuda endiÅŸelenmelerine gerek olmadığına inanıyor. Aynı zamanda, katılımcıların yüzde 59’u ortak aÄŸları kullanıyor ve yüzde 14’ü ortak bir aÄŸa baÄŸlı iken web sitelerine kimlik bilgilerini girmekten çekinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir