İnternet Suçlularının Hedefinde Uçakla Seyahat Eden Müşteriler Var

İnternet Suçlularının Hedefinde Uçakla Seyahat Eden Müşteriler Var

İnternet Suçlularının Hedefinde Uçakla Seyahat Eden Müşteriler Var

Air Canada ve British Airways’den sonra 2 ay içinde Hong Kong merkezli havayolu kuruluşu Cathay Pacific’te 9,4 milyon yolcunun verilerinin sızdırıldığı ortaya çıktı. Havacılık sektöründe meydana gelen en büyük veri sızıntısı olan bu güvenlik ihlaliyle havayolu şirketlerinin müşterilerinin internet suçlularının hedefinde olduğu ortaya çıktı.

Air Canada’nın mobil uygulamasında yaşanan güvenlik ihlali 20 bin yolcunun verilerini deşifre etti. British Airways, 380 bin ödeme kartının bilgilerine erişilerek, kullanıcı verileninin çalındığını açıkladı.

Veri sızıntısı sonucunda yolcu adları, uyruk bilgileri, doğum tarihleri, telefon numaraları ve e-posta adresleri gibi pek çok nitelikli kişisel veri deşifre oldu. Sızıntının 860 bin pasaport numarası, 245 bin Hong Kong kimlik numarası, 403 tarihi geçmiş kredi kartı numarası ve doğrulama kodu olmayan 23 kredi kartı numarasından oluştuğu belirtildi. Ayrıca sık uçan yolcuların program üyelik numaraları, tarihsel seyahat bilgileri ve müşteri hizmetleri yorumlarına da erişildi. Hiçbir şifreye erişilmediğine inanılıyor.

İnternet suçlularının Cathay havayolu sistemlerine nasıl girdiği hakkında herhangi bir bilgi yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir