İnternet Suçluları Akıllı Cihazları Suç Nesnesine Çevirecek

İnternet Suçluları Akıllı Cihazları Suç Nesnesine Çevirecek

Teknoloji ilerlerken teknolojide ilerlemeyen tek konu internet güvenliği. Ne önlemler alınırsa alınsın mutlaka internet suçluları bunları bozarak güvensiz hale getiriyor. Amerikalıların icat ettiği internete alternatif güvenli yeni bir teknoloji gelmeden bu bozmalar ortadan kalkmayacak gibi gözüküyor.(Bu konuda Rusya’da bir takım çalışmalar yürütülüyor)

Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET’in dijital güvenlik konusunda hangi konuların ön plana çıkacağını irdeleyen 2017 Trendleri raporunda Güvenlik ve fidye üzerinde duruluyor.

Cihazların internet bağlantılı olarak akıllanmasını ifade eden Nesnelerin İnterneti’den sonra şimdi de Nesnelerin Fidye Yazılımlarının ortaya çıkması bekleniyor. Uluslararası İnternet suçluları; bilgisayar, telefon ve tabletlerden sonra bu kez internet bağlantılı akıllı cihazları siber suç nesnesi olarak kullanmayı hedefleyecek.

Geçtiğimiz yıllarda Wi-Fi bağlantılı çeşitli önde gelen Almanya ve Japonya otomobil üreticilerinin radyo sistemleri kontrol edilemez hale getirilmişti.

2017 yılında çapraz etkileşim olasılığının artacağına dikkat çeken Stehen Cobb, internet suçlularının, virüs bulaştırılmış akıllı cihazları kilitleyerek çalışamaz hale getirip fidye talep edebileceği gibi yine bu cihazlarla DDoS saldırısı yaparak web sitelerini ele geçirebileceklerini belirtiyor.

Önemli bir başka saldırı noktası ise kritik altyapılar. Enerji santralleri, ulaşım ve sağlık sistemleri olağan hedeflere dönüşmüş durumda ve bu tür tehditler geniş kitlesel etkiye sahip olmaları nedeniyle büyük önem taşıyor.

Oyun konsollarının masaüstü cihazlarla entegrasyonu da hesaba katılırsa, güvenlik hakkında yeni saldırı türlerinin ortaya çıkacağı öngörülüyor.

Kullanıcıların ve işletmelerin internet güvenlik tehditlerine karşı mevcut bilgi ve bilinçlilik seviyesinin yükseltilmesi, 2017 yılında sıkça dile getirilebilecek konulardan biri olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir