İnternet Saldırılarının Gerçek Olmadığını Zannedenler Var

İnternet Saldırılarının Gerçek Olmadığını Zannedenler Var

İnternet saldırılarının gerçek olmadığnı düşünen kullanıcıların oranı ülkemizde yüzde 23 iken Avrupa genelinde bu oran yüzde 12.

Bu şekilde düşünen kullanıcılar İnternet tehditlerini güvenlik sağlayan şirketlerin abarttığına inanıyor.

B2B International ve Kaspersky Lab tarafından ortaklaşa yürütülen araştırmaya göre, Türkiye’de kullanıcıların yüzde 28’i internet üzerinden hedef olabileceklerini kabul ediyor.

Bu oranlara göre durumu açıklamak gerekirse, gerçekte herhangi bir kullanıcının cihazı saldırganların ilgisini çekebilir. Cihaz sahibinin, cihazında değerli bilgi saklamasına ya da finansal işlemler gerçekleştirmesine gerek yok. Suçlular, herhangi bir bilgisayarı, akıllı telefonu veya tableti zararlı mail gönderimi yapan, DDoS saldırıları gerçekleştiren ya da anlık mesajlaşma ve e-posta yoluyla kimlik avcılığı bağlantıları gönderen bir robota dönüştürerek bu cihazları kötü amaçlarla kullanabilir.

Türkiye’de kullanıcıların yüzde 39’u internete bağlanan hesaplarının tehlikede olacağından şüphe etmediği gibi bu tür risklerden haberi bile yok. Sadece sosyal paylaşım siteleri için değil internet üzerinden kullandığı banka hesapları içinde geçerli.

Kullanıcıların yüzde 41’i finansal kayıp yaşayabileceği konusunda habersiz ve endişe duymuyor. Bu kullanıcıların farkında olmadığı şey bu tür kayıpların banka hesaplarından doğrudan para çalınması şeklinde değilde zararlı yazılımlarla cihazın kullanım dışı kalması sonucunda oluşacak maliyetler gibi öngörülemeyen masraflara yol açmasıdır. Kullanıcıarın yüzde 21’i kötü amaçlı yazılımlar yüzünden kayıp yaşamıştır.

Türkiye’den ankete katılanların yüzde 18’i, ortak Wi-Fi ağları üzerinden gönderilen veriler siber suçlular tarafından ele geçirilebilir olduğundan bu tür ağları kullanmanın riskli olduğunun farkında değil. Kullanıcıların yüzde 27’si ise bu tehdidin farkında ancak bu konuda endişelenmelerine gerek olmadığına inanıyor. Aynı zamanda, katılımcıların yüzde 59’u ortak ağları kullanıyor ve yüzde 14’ü ortak bir ağa bağlı iken web sitelerine kimlik bilgilerini girmekten çekinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir