Medya Yoluyla İnsanlar Her Yıl Kehanet Yalanlarına Maruz Kalıyor

Medya Yoluyla İnsanlar Her Yıl Kehanet Yalanlarına Maruz Kalıyor

Medya Yoluyla İnsanlar Her Yıl Kehanet Yalanlarına Maruz Kalıyor

Türkiye’de genellikle yılın sonlarına doğru Türkiye hakkında uyduruk kehanetlerle ilgili insanlara hiçbir katkısı olmayan haberler yapılmaktadır.

Bilim insanları, kehanetlerin tamamen psikolojiye dayandığını, bütün sağlık ve aşk iksirlerinin aslında 8. sınıf kimya ve fizik ders kitaplarından alındığını, deney yoluyla ispatlamaya çalışıyor.

İnsan, ulaşmak isteyip de bir türlü ulaşamadığı, özlem ve ideal olarak gördüğü gayb âlemini, önemli ve güçlü saydığı kimselerin aralamasını beklemiş ve kendisinden üstün özelliklere sahip kabul ettikleri varlıkların gaybı bilebileceğini sanmıştır. Kâhin, büyücü, şifacı, sihirbaz, falcı ve bakıcı gibi isimlerle anılan bu kişiler mistik sezgi gücüne dayanarak, görünmez varlıklarla ilişki kurduklarını ileri sürmüşlerdir. İnsanoğlu bilinmezi ve gayba ait olanı daha çok abartarak ve olduğundan daha farklı bir konuma dönüştürerek anlama eğilimindedir. İşte bu noktada, Yüce Yaratıcı zaman zaman devreye girerek insana yol göstermiştir.

Tüm bu bilgilerin ışığında medyada Türkiye hakkında x kahinden çok korkutucu açıklamalar vs. ifadeler asla doğru olamaz ve dikkat edilirse bu tür kişilerin bildiği iddia edilen eylemlerin aslında insan yoluyla gerçekleştirildiği görülür.

En çok kullanılan iki isimden biri olan Baba Vanga ve Nostradamus’un Türkiye ile ilgili söylediği iddia edilen yazılı olmayan tahminlerinin büyük çoğunluğunun tutmadığı görülür ancak bunların hiçbiri haber değeri bulmaz.

Örneğin medyada Baba Vanga’nın şu iddiası yer almıştı;
Trump gizemli bir hastalığa yakalanacak ve sağır olacak. Trump hakkında bir diğer uydurma kehanet ise öleceği yönündeydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir