İngiltere Otomobil Sanayisinde Yaşanan Yatırım Düşüklüğünü AB’den Çıkışa Bağlıyor

İngiltere Otomobil Sanayisinde Yaşanan Yatırım Düşüklüğünü AB'den Çıkışa Bağlıyor
İngiltere Otomobil Sanayisinde Yaşanan Yatırım Düşüklüğünü AB’den Çıkışa Bağlıyor

İngiltere’de yılın 6 ayında gerçekleşen yatırım düzeyi 347,3 milyon sterlin oldu. Bir önceki yılda bu yatırımlar 647 milyon sterlin düzeyinde bulunuyordu.

İngiltere Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu, İngiltere ile AB ilişkilerinde yaşanan belirsizlik nedenilye otomobil sanayii yatırımlarının yarı yarıya azaldığını belirtiyor. İngiliz hükümetinin, Avrupa ile ticaret yapma koşulları başta olmak üzere, sanayinin belli başlı endişelerine netlik sağlama konusunda fazla zamanının kalmadığı konusunda uyarıda bulundu.

Çok sayıda motorlu araç üreticisinin yeni modelleri İngiltere’de üretip üretmeme konusunda kritik karar verme aşamasında olduğu belirtildi.

İngiltere’deki faaliyetleri için 2000 yılından beri 2 milyar sterlinlik yatırım yapan BMW’nin Mini ve Rolls Royce modelleri ile motor ve metal kalıp üretimi olmak üzere dört fabrikası bulunuyor.

BMW, kıta Avrupası’ndan aksam ve parça ithalatını hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirememesi halinde, İngiltere’deki tesislerini kapatmak zorunda kalacağını açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir