İngiltere Kraliçesi Elizabeth Kaç Yaşında Hayatı Hakkında Bilgi

İngiltere Kraliçesi Elizabeth Kaç Yaşında Hayatı Hakkında Bilgi

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth(Elizabeth Alexandra Mary) 21 Nisan 1926 yılında doğdu ve 90 yaşında. İngiliz Milletler Topluluğu üyesi 53 ülkeden 16’sının kraliçesi. Aynı zamanda Topluluk Başkanı ve İngiltere Kilisesi Yüksek Valisi’dir.

6 Şubat 1952’de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ile Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan kraliçesi oldu.

Tahta çıkışının 64. yılını kutlayan Kraliçe II. Elizabeth, İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olarak tarihe geçti.

Kraliçenin servetine her yıl 56 milyon dolar daha ekleniyor. Kazanç sıralamasında Hollanda Kraliyet Ailesi ikinci, İspanya Kraliyet Ailesi’nin yıllık kazancı ise yaklaşık 11 milyon dolar olarak biliniyor.

Thames Nehri’ndeki Kuğu’ların tamamı, ortaçağdan kalma bir gelenek ile Kraliçe’nin özel mülkü sayılır. Yasalara göre, Kuğu eti yeme hakkına da sadece o sahiptir.

Kraliçe ve ailesi, ülkedeki 45 milyon insanın sahip olduğu miktarın dörtte biri kadar araziye sahiptir.

İngiltere’de bütün pasaportlar Kraliçe adına verildiği için Kraliçenin kendi pasaportu yoktur. Kraliçe dünyayı pasaportsuz gezmektedir.

Çok uzun bir süre görevde kalmasına rağmen İngiltere kraliçesi Türkiye’ye sadece 3 kez geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir