İhtiyaç Sahipleri İle Destekçilerini Haritadan Buluşturan Parasız Platform

İhtiyaç Sahipleri İle Destekçilerini Haritadan Buluşturan Parasız Platform

Türkiye’nin her şehrinde ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını belirtebileceği harita üzerinden ihtiyaçların öğrenilebileceği ve bu ihtiyaçların gerekli kurum, kuruluş veya özel kişiler tarafından karşılanmasını kolaylaştırmak için kurulan ihtiyacharitasi.org, sadece ihtiyaç sahiplerinin değil, farklı konularda destek vermek isteyen kişi veya kurumların da desteklerini harita tabanlı olarak girebildiği ve ihtiyacı olanların bu desteklerden yararlanabildiği çevrimiçi bir platform.

Sistemde şu ana kadar bin 640 ihtiyaç sahibi, 208 destek talebi bulunuyor. 15 ayrı ihtiyaç kategorisinin mevcut olduğu sitede; eğitim, tarım, barınma, göçmen, kültür sanat, teknoloji ulaşım, sağlık, giyinme, hayvan, engelli ve yaşlılar gibi konularda ihtiyaç taleplerine çözüm getirilmeye çalışılıyor. Site üzerinden yapılan desteklerde nakit akışı olmazken Platform Türkiye’nin her yerinden kullanılabilir durumda.

Okul eğitim materyali, kitap, spor ve sarf malzemesi ihtiyaçları veya okula yönelik teknolojik altyapı ihtiyaçları, Çeşitli kitaplar(YGS, KPSS, üniversite eğitim kitapları ve çocuk kitapları da dahil olmak üzere her tür kitap), Engelli bireylere yönelik ihtiyaçlar(Akülü sandalye, engelli rampası vb.), Sokak hayvanlarına yönelik ihtiyaçlar (Mama desteği, veteriner desteği vb.), Giyim eşyası, Özel ders (Dil öğrenme, okul derslerine destek, müzik aleti, tiyatro vb.), Etkinliklere ve projelere gönüllü ihtiyacı gibi ihtiyaçlar karşılanır.

Doğrudan para talepleri(Borç, kira, fatura borcu vb.), Kişisel eşya talepleri(Telefon, televizyon, ev eşyası vb.), Gıda yardımı, Burs ve İş arama talepleri karşılanmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir