Hollanda’da Her 500 Metrede Bir Umumi Tuvalet Yapılması İsteniyor

Hollanda'da Her 500 Metrede Bir Umumi Tuvalet Yapılması İsteniyor

Hollanda’da Her 500 Metrede Bir Umumi Tuvalet Yapılması İsteniyor

Hollanda’da idrar kaçırma sorunu olan yaklaşık 850 bin kişinin, cadde ve sokaklarda yeterli sayıda umumi tuvalet bulunmadığı için evde kalmaya mahkum olduğu açıklandı.

Hollanda Kontinans Vakfı, alışverişin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda her 500 metrede bir umumi tuvalet olmasını istiyor. Bir çok belediyenin, bu sorundan yeterince haberdar olmadığını vurgulayan vakıf belediyelerin, bu konuya daha fazla duyarlılık göstermeleri çağrısında bulunurken, belediyelerin umumi tuvalet yapımının yanı sıra, işyerleri ile kafe ve restoranlarla anlaşmalar yaparak, buralardaki tuvaletlerin halkın kullanımına açılmasını istedi. İdrar tutamama sorunu yaşayan kişilerin 5 dakika içinde tuvalet bulmalarının sağlanması gerekiyor.

Ülkede yeterli sayıda umumi tuvalet bulunmamasının Hollanda’nın da imzaladığı Birleşmiş Milletler Engelli Sözleşmesi’ne aykırı olduğu belirtildi.

Rotterdam’da 35 yiyecek-içecek firması, kapılarına astığı yeşil etiketlerle, tuvaletlerin dışarıdan gelenler için ücretsiz kullanılmasına izin veriyor.

Erkeklerde İdrar Tutamama Nedenleri Tedavisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir