Uçaklara Benzeyen JASSM-158 Füzesi Hakkında Bilgi

Uçaklara Benzeyen JASSM-158 Füzesi Hakkında Bilgi

JASSM(Joint Air to Surface Stand-off Missile)158 füzesi Amerika yapımı havadan karaya seyir füzesidir. Normal bir yolcu uçağından 2 kat küçüktür. 2001 tarihli imalatlarının 370 km menzili vardır ve güdümlendiği noktaya varana kadar saatte 500 Mil hızın üzerine çok rahat ulaşabilir.

1998 yılında daha iyi bir alternatif olan JASSM geliştirme çalışmalarına başlandı. Uçuş sırasındaki konum ve durum bilgilerinin sürekli izlenebilmesine olanak sağlayan bir veri yolu sistemine sahip.

JASSM; hareketli ve iyi savunulan hedefleri etkisiz hale getirmek için tasarlanmış uzun menzilli havadan yere bir füze sistemidir. İki tonluk füze bir delici ve patlayıcı başlığa ek olarak, hassasiyeti artırmak için için kızılötesi tarayıcılar ve karıştırmalardan etkilenmeyen GPS sistemi ile donatılmışlardır.

Birçok Amerikan askeri uçağı tarafından operasyonel olarak kullanılan JASSM, Yabancı Askeri Satışlar programı aracılığıyla başka ülkelere satıldı. Lockheed Martin’in 2 bin 300’den fazla JASSM üretimi için sözleşmesi bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir