Şehirden Köye Göçün Teşvik Çalışmaları Sürüyor

Şehirden Köye Göçün Teşvik Çalışmaları Sürüyor

Kars’ta Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı konuşmada, görevlerinin köyde yaşayan insanların yaşanabilir bir ortamda, kendi ürettikleri kazançlarıyla mutlu olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Köyden şehre göçün bitirilmesi ve şehirden köye göçün teşvik edilmesi konusunda çalışmalarının sürdüğünü aktaran Fakıbaba, şöyle konuştu:
Köyde yaşayan insan üretecek, hayvancılık, sütçülük, tarım yapacak. Neticede girdileri çıktılarından çok daha az olacak. Diyecek ki Allah razı olsun ben köyde yaşıyorum ama şehirde yaşamaktan daha mutluyum. Köyden şehre göç etmiş insanları şehirden köye nasıl döndürebiliriz, bütün amacımız bu. Bu konuda projelerimiz vardır, bunlar gerçekleşecek.

Arslan, Bakü-Tiflis-Kars projesinin tamamlanmasıyla Kars’ın hem doğu hem de batı istikametinde kesintisiz yük taşınabilen bir merkez haline geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:

Kars aynı zamanda lojistik merkezi marifetiyle lojistik kent oldu. Kars’ın bu avantajını Karslının ve Kars’ın lehine çevirebilmemiz için tarım ve hayvancılığı daha modern yapmamız, girdileri ve çıktıları artırmamız, entegre tesislerle de ürünlerimizi başka pazarlara gönderebilmemiz lazım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir