Schengen Vizesi Ne Zaman Kalkacak

Türkiyede Schengen Vizesi Ne Zaman Kalkacak

Türkiye’de Schengen Vizesi Ne Zaman Kalkacak?
Avrupa Birliği Türkiye’ye Schengen Vizesini kaldırmak için 16 Aralık 2013 tarihinde Geri Kabul Anlaşması imzalattı ve Türkiye ile AB arasında Vize Muafiyeti Diyaloğu resmen başladı. Buna göre Türkiye’den Avrupa ülkelerine yasadışı yollarla giren bütün üçüncü ülke vatandaşları ile vatansız kişiler Türkiye’ye iade edilecek. Türkiye’de tutulan göçmenlerin masraflarını Türkiye karşılayacak.

Bunun karşılığında 3 yıl içinde, yani en geç 2017 yılında Schengen Vizesi Türkiye’de kalkmış olacak. Şayet Avrupa ülkeleri 2,5-3 yıl içinde bu vize uygulamasını kaldırmazsa Türkiye anlaşmayı iptal edecek.

AB ile Türkiye arasında yürütülmekte olan vize muafiyeti süreci başarıyla tamamlandığında sadece belli kategorideki Türk vatandaşlarının değil, tüm Türk vatandaşlarının İngiltere ve İrlanda hariç, AB üyesi ülkelere üç aya kadar vizesiz seyahati mümkün olacak. (İngiltere ve İrlanda sahip oldukları özel durumdan ötürü bu ülkelerde vize her türlü devam edecektir.)

Türk vatandaşlarına vize muafiyeti gerçekleştiğinde, Schengen Alanı’na dâhil olan AB üyesi ülkelere vizesiz olarak gidilebilecek. Henüz Schengen Alanı’na dâhil olmayan Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi AB’nin vize politikasını uygulamak zorunda olduklarından, bu ülkelere de vizesiz seyahat mümkün olacaktır.

One Reply to “Schengen Vizesi Ne Zaman Kalkacak”

  1. TÜRK VATANDAŞLARI AVRUPA'YA VİZESİZ GİDEBİLECEKMİ? BIRAKSINLAR ORTA ÇAĞ KARANLIĞININ GERİ KALMIŞ TOPLUMLARINI ORTA DOĞUNUN SAÇMA SAPAN YERLERİNİ! BUGÜN BİR İTALYAYA BİR FRANSA'YA TÜRK VATANDAŞI GİDEBİLİYORMU???? İŞ BURDA YALAN DOLAN SAÇMA SAPAN ÜLKELERE VİZE KALDIRILSA NE OLUCAK?! HADİ AVRUPAYADA KALDIRSINLAR O ZAMAN ALKIŞLAYALIM O ZAMAN İŞTE BAŞARI!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir