Sahtekarlar PTT KARGO Adına Sahte Mailler Gönderiyor Dikkat

Sahtekarlar PTT KARGO Adına Sahte Mailler Gönderiyor Dikkat

İnternet sahtekarları Türkçe hazırlanan mail içeriğiyle PTT kargonun ulaşmadığını içeren mesajlar atarak kullanıcıları aldatmaya başladı. Kargo alınmadığı için para cezası falan kesilmemektedir. Bu tür mesajlara itibar edilmemeli PTT Kargonun böyle bir hizmeti yok kargo konusunda PTT Kargonun sitesine ait web adresi //gonderitakip.ptt.gov.tr/
el ile tarayıcıya yazılarak girilmeli ve kargo takip numarası kontrol edilmeli ya da telefon edilmelidir.

E-posta içinde gönderilen bağlantılar açıldığında sahte PTT gönderi takip sayfası açılarak Adres Değişiklik Formunun indirilmesi isteniyor. İçerisinde virüs bulunan zararlı yazılım cihaza bulaştığında veriler ulaşılamaz hale geliyor.

Bu tür bir mesajı e-posta adresinde görenler hiç açmadan silmelidir. Aksi halde kötü amaçlı yazılım cihaza bulaşarak mağduriyetlere sebep olacaktır.

Bu tür şüpheli durumlar için info@ptt.gov.tr adresine bilgi veriniz.

PTT KARGO ayrıca dolandırıcılara karşı kontrollü teslimat hizmeti veriyor.

İnternet, radyo, Televizyon vb. iletişim araçları kullanılarak yapılan alışverişlerde sahtekar dolandırıcılara karşı mağdur olmamak için teslimi sağlanacak siparişlerde teslim sırasında gönderilen ürünün doğru ürün olup olmadığının kontrolünü sağlayan özel hizmet kontrollü teslim ile gönderileri sipariş etmelidir.

Böylece ucuz farklı ürünleri sahtekar dolandırıcılar gönderemeyecek kargoyu aldığınızda paketin içi açılıp kontrol edildikten sonra yanlış olan ürün hiçbir ücret ödemeden iade edilebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir