İki Yüzlü UEFA İsrail’i Rusya Gibi Men Edemedi

https://youtube.com/watch?v=8Mz7cL_DNmA

Avrupa ülkesi Rusya’yı Ukrayna’ya saldırdığı gerekçesiyle organizasyonlarından men eden Avrupa Futbol Federasyonları Birliği kısaca UEFA, Filistin’e saldıran Asya ülkesi İsrail’i men etmek yerine 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki iki maçını Macaristan’da oynayacağını duyurdu.

BM’de İsrail aleyhinde 500’den fazla karar alınmış durumda ancak hiçbiri uygulanmıyor ve şu anda Filistin’de İsrail hükümetinin uyguladığı soykırıma sessiz kalınıyor. Türkiye’ye 100 küsür yıl önceki olaylar için soykırım iftirası atan ülkelerin tamamı, İsrail’in uyguladığı soykırımı görmezden geliyor.

Rusya savaş konusunda yerden yere vurulurken, İsrail hükümetinin masum insanları katletmesine göz yumuyor.

İki yüzlü siyasi kararlarıyla ünlü UEFA, İsrail’de yapılması planlanan tüm müsabakaları ertelemişti.

UEFA Filistin bayraklarını açan kulüplere ceza vereceğini belirtmişti buna rağmen Celtic taraftarları, Şampiyonlar Ligi maçında stadını Filistin bayraklarıyla donatmıştı.

Dibine kadar siyasetin içerisinde taraflı bir şekilde duran UEFA, 2016 yılında İskoçya’nın Celtic F.C. ile İsrail’in Hapoel Beer-Sheva takımları arasında oynanan maçta Filistin bayrakları astıkları için Celtic F.C. kulübüne 9 bin sterlin ceza kesmişti. Bu ceza sonrası taraftar grubu bir kampanya başlatarak 130 bin sterlin bağış toplayıp bu parayı Filistin’deki insani yardım kampanyalarına bağışlamış UEFA’ya bir kez daha ders vermişti.

Dünyadaki bütün spor organizasyonlarının kime hizmet ettiği burada çok açıkça ortaya çıkıyor. Rusya’yı Ukrayna’ya saldırdığı gerekçesiyle dünyadaki spor organizasyonları bünyesinden atarken, Avrupa ülkesi olmamasına rağmen ve üstelik insanlık suçu işleyerek hastaneler, camiler, sivillere saldıran ileride insanlık suçu işlediği için yargılanacak olan İsrail hükümeti liderine tek laf edemeyen FIFA ve UEFA, Asya ülkesi olan İsrail’i Avrupa ülkesi gibi görüp kolluyor.

Kırım meselesinde 6 bine yakın Rus askeri ölürken yaklaşık 13 bin Ukraynalı asker öldü. Ruslar sivillere en ufak bir soykırımda bulunmadı. 8 binden fazla Filistinli sivil ve asker hayatını kaybetti 20 binin üzerinde ise yaralı bulunuyor 1,5 milyon kişi ise yerinden edildi. Bu katliam sessiz kalındığı için daha fazla sürecek. Dünyanın iki yüzlü kurumları savaş konusunda Rusya’yı yerden yere vururken İsrail’i tam destekliyor.

Rus kedilerini bile kovarak Rusya’ya uygulanan yaptırımlar nedense İsrail için uygulanamıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir