Gürültü Çıkaran İş Yerini Nereye Şikayet Edebilirim

Gürültü Çıkaran İş Yerini Nereye Şikayet Edebilirim

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre; herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevre Kanunu ve bu kanuna istinaden Çevresel Gürültü ile ilgili düzenlemeler şöyle;

Kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde ilgili yönetmeliklerle belirlenen standartlar üzerinde gürültü ve titreşim yapılmasının yasak olduğu, Ulaşım araçları, şantiye, fabrika, atölye, işyeri, eğlence yeri, hizmet binaları ve konutlardan kaynaklanan gürültü ve titreşimin yönetmeliklerle belirlenen standartlara indirilmesi için faaliyet sahipleri tarafından gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtilmiştir.

Belirlenen bu önlemleri almayan veya standartlara aykırı şekilde gürültü ve titreşime neden olan, ulaşım araçları, işyerleri ve atölyeler, fabrika, şantiye ve eğlence gürültüsü yapan yerler için belirli tutarlarda idari para cezaları verilir.

Endüstri tesisleri gürültüsü, Eğlence yeri gürültüsü, Atölye, İmalathane ve İşyeri gürültüsü, şantiye (inşaat) faaliyetleri gürültüsü, Karayolları, Demiryolları ve Havaalanları gürültüsü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü‘ne şikayet edilir.

Çevre ve Şehirlik Bakanlığı ALO 181 Gürültü Şikayet hattı hizmetiyle, işyerlerinin çıkardığı gürültüden rahatsızlık duyan Türkiye’deki tüm vatandaşlar bu numarayı arayarak şikayetlerini iletebilirler.

Belediyelere yapılan gürültü şikayet dilekçesi örneği

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir