Güney Amerika’da Müslüman Oranı En Yüksek Ülke Surinam

Güney Amerika'da Müslüman Oranı En Yüksek Ülke Surinam
Güney Amerika’da Müslüman Oranı En Yüksek Ülke Surinam

Müslüman nüfus oranının en yüksek olduğu güney Amerika ülkesi yüzde 21,3 oranıyla Surinam.

Güney Amerika’nın Atlantik kıyısında egemen bir devlettir. Güneyde Brezilya, doğuda Guayna ve batıda Fransız Guaynası ile sınırı vardır. 165 bin kilometrekarelik yüz ölçümü ile Güney Amerika’nın en küçük ülkesidir. Surinam’ın nüfusu yaklaşık 566 bindir ve çoğunluğu ülkenin kuzey kıyısında yaşamaktadır. Paramaribo ülkenin başkenti olup, en yüksek nüfusa sahip kentidir.

Surinam 17. yüzyılda Hollanda hakimiyetine girmeden önce Avrupalı kuvvetler ile keşfedilmiştir. 1954’de Hollanda Krallığı’nın kurucu ülkeleri statüsünden biri olmuştur. 25 Kasım 1975’de Surinam Hollanda Krallığından ayrılıp bağımsızlık statüsü kazanmış, yine de sömürgeciler ile ekonomik diplomatik ve kültürel bağlarını sürdürmüştür.

Surinam, kültürel Karayip ülkesi olarak kabul görmüş olup, aynı zamanda Karayip Cemiyeti (CARİCOM)’un da bir üyesidir. Felemenkçe devletin iş dünyasının ve eğitimin resmi dili olmasına rağmen, İnglilizce temelli Kreolce bir dil olan Sranan dili de geniş ölçüde kullanılmaktadır. Surinam Avrupa dışında nüfusun yoğunlukla Felemenkçe konuştuğu bir yöredir. Surinam halkı çok sayıda, etnik, dini, dilsel grupları kapsayan, dünyanın en farklı ülkeleri arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir