Gözün Altındaki Morluklardan Kurtulma

Gözün Altındaki Morluklardan Kurtulma

Görünüşümüzü etkileyen göz altlarındaki koyuluklara neden olan birçok faktör vardır.

Hormonların cilde daha az yağ salgılaması sonucunda göz altında siyahlıklar oluşabilir.

Yüz hücrelerinde kahverengi pigmentlerin birikmesi sonucunda da meydana gelebilir. Bu daha çok yaşlı insanlarda görülür.

Genellikle göz altı morlukları genetiktir veya uykusuzluk ya da yorgunlktan meydana gelir. Sağlığınızla ilgili problemlerden de oluşabilir. Ayrıca göz altı, uykusuzluk nedeniyle koyulaşanlarda aynı zamanda kabızlıkta sıklıkla görülür.

Genetik siyahlıklar sadece fondoten yardımıyla kapatılabilir. Kapatıcı kullanmak geçici bir çözüm olabilir. Ten rengine uygun bir kozmetik ürün ile böyle bir çözüm getirilebilir. Cildi sıkılaştıracak ve forma sokacak yüz egzersizleri yapılabilir. Bu yüzdeki kan dolaşımını artırır, cildi sıkılaştırır. Yarım çay kaşığı limon suyu ile gliserini karıştırın ve göz altındaki sorunlu kısma uygulayın. Göz altlarını dinlendirmek için bitkisel çay demleyerek tonik olarak göz altlarına uygulama yapabilirsiniz.

Yorgunluktan meydana gelen Göz altı siyahlıklarını önlemek ve gözlerin yorgunluğunu gidermek için bitkisel çaylarla pamuk ıslatılarak göz kapaklarının üzerine konur. Beş dakika dinlendirilir. Siyah poşet çay ıslatılıp gözün üzerinde 10 dakika bekletilirse onunda faydası olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir