Google Tehlikeleri Google Amerikan Ajanlarıyla Ortak Çalışıyor

Google Tehlikeleri Google Amerikan Ajanlarıyla Ortak Çalışıyor

Google üzerinde yapılan tüm aramalar ve çeşitli bilgiler aynı zamanda Amerikan istihbaratının eline anında geçiyor.

Google ile Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı 7 yıl önce ortak In-Q-Tel, Recorded Future adlı bir web trafiği görüntüleme şirketine 20 milyon dolarlık bir yatırımla ortak oldu.

WikiLeaks sitesi kurucusu Julian Assange, Facebook, Google, Yahoo! gibi dev Amerikan internet firmalarının Amerikan istihbaratıyla entegre çalıştığını, istihbarat camiasının bunlar üzerinde yasal ve siyasi baskı oluşturma gereçlerine sahip olduğunu belirtti.

Julian Assange: “Facebook dünyanın en korkutucu casusluk makinesi. İnsanların isimleri, adresleri, ilişkileri, konumları birbirleriyle iletişimleri, akrabaları dahil tüm kişisel bilgilerin olduğu, dünyanın en büyük veritabanı. Hepsi de Amerika’da toplanıyor ve Amerikan istihbaratının erişiminde. Facebook, Google ve Yahoo!, hepsinin Amerika istihbaratı için entegre arabirimleri var. Siz Facebook’a bir arkadaş eklediğinizde bu arabirim Amerikan haberalma teşkilatı için bedava iş yapıyor, kaydınız otomatik güncelleniyor.”

İngiltere’de Brighton Üniversitesi medya uzmanı Tara Brabazon öğrencilerine okulda google ve wikipedia’yı kullanmayı yasakladığını belirtiyor. Çünkü öğrenciler bilgiyi nereden geldiğini bilmeden ve üzerinde düşünmeden kullanıyorlar. Bu da, onların beyinsel faaliyetlerini ve düşünme kapasitelerini köreltiyor. Bilgi çağında yaşıyorlar ancak doğru bilgiden yoksunlar dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir