Google Arama Sonuçlarına Gizli Sansür Uyguluyor

Google Arama Sonuçlarına Gizli Sansür Uyguluyor

AB komisyonu google arama motorunda yapılan tüm aramalardaki payının yüzde 90′ının kendi alışveriş ve reklamları olduğunu, Google arama motorunun tüketicileri kendine ait alışveriş sitelerine yönlendirerek pozisyonunu kötüye kullandığını belirlemişti.

Google sadece alışveriş için değil bütün konularda kendine göre sitelere sansür uygulamakta. Örneğin youtube video paylaşım sitesini satın aldıktan sonra video arama sonuçlarında sadece youtube adresli sonuçlar gösterilirken bir diğer popüler video paylaşım sitesi dailymotion.com’a ait sonuçlar eskiye nazaran gösterilmemekte.

AB’nin google arama motoruna karşı başlattığı soruşturmalar sürüyor.

Google arama motorunun hileli arama sonuçlarında çıkan reklamlardan önemli gelir sağladığı ve popüler web sitelerdeki özellikleri hiçbir bedel ödemeden alıp kendi bünyesinde topladığı biliniyor.

Ayrıca Google arama moturunun Amerika başkan adayı Clinton hakkındaki olumsuz bilgileri yansıtmamakla suçlanıyor.

Clinton Dışişleri Bakanı olduğu dönemde yazışmalarını kendi e-posta hesabından yaptığı için Clinton hakkında açılan soruşturmayla ilgili haberlerin bilinçli olarak sansürlendiği iddia ediliyor.

Amerika’nın Harvard ve Columbia Üniversiteleri işbirliğiyle yürüttüğü araştırmalarda Google arama sonuçlarının yanlış olduğu tespit edilmişti.

AB’de piyasa pozisyonunu kötüye kullanmak ve rekabete engel olmak yasak. Google kendine ait olmayan üçüncü sitelerde uyguladığı AdSense reklamlarla ilgili yaptığı sözleşmelerdeki çeşitli sınırlamalar rekabete ve inovasyona engel olduğu belirtiliyor.

AB Komisyon yetkilileri Google arama motorunun seyahat, haber ve fotoğraf alanlarında da şikayet edildiğini açıklamıştı.

Soruşturma onaylanırsa Google ceza olarak 600 milyon dolarla 6 milyar dolar arasında değişen bir tutarı ödemek zorunda kalacak.

AB Komisyonu daha önce Amerikalı Microsoft firmasına AB’deki rekabet kurallarını ihlal ettiği, Windows 7 işletim sistemi içinde Internet Explorer dışında diğer tarayıcılara izin vermediği için 561 milyon avro tutarında para cezası ve Intel’e 1 milyar 100 milyon avro para cezası kesmişti.

Google’da Arama Yapınca Hangi Bilgileriniz Toplanıyor?

En Güvenilir İnternet Arama Motoru Hangisi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir