Gökyüzünde Tanımlanamayan Cisim Kaynağı 3 Boyutlu Işık Teknolojisi Olabilir

Gökyüzünde Tanımlanamayan Cisim Kaynağı 3 Boyutlu Işık Teknolojisi Olabilir

Gökyüzünde Tanımlanamayan Cisim Kaynağı 3 Boyutlu Işık Teknolojisi Olabilir

Macar fizikçi ve mucit Dennis Gabor tarafından 1947 yılında icat edilen holografi adı verilen görüntüleme tekniği ile nesnelerin üç boyutlu görüntüleri kaydedilir ve yeniden gösterilebilir.

Geliştirilen özellikler sayesinde 5d ve 7d olarak farklı boyutlarla da kullanılmaktadır.

Hologram görüntülemek için lazer son derece önemli bir yere sahip olsada, kullanılan tek ışık kaynağı değildir. Günümüzde farklı ışık kaynakları örneğin X-ışını, UV ışını ya da uyumsuz ışık gibi farklı ışık kaynakları kullanılarak da hologramlar üretilmekte ve araştırmalar devam etmektedir.

Bu teknikle ortamdaki sesin ya da ışığın tüm fiziksel özelliklerinin kaydedilmesi, depolanması ve yeniden yapımı yani başka bir zamanda veya yerde tıpatıp tekrar oluşturulması amaçlanmaktadır.

Herhangi bir nesneye tek bir taraftan bakınca sadece bakılan kısım görünür. Fotoğrafı çekilen bir nesnede böyledir. Ancak hologram teknoloji sayesinde bu nesne sabit görünmez görüntüye göre yer değiştirildiğinde gerçek cisimlerde olduğu gibi görüntünün de açısı değişir ve gerçekçi 3 boyut kazanır.

Holografi, ışık ve ses dalgalarının girişim ve kırınım özelliklerini kullanmaktadır.

Hologram teknolojisiyle gökyüzünde ufolar veya uzaylılar ya da başka kişi veya cisimler 3 boyutlu olarak gösterilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir