Bazı Gıda Firmaları Ürünlerinde Glukoz ve Kanserojen Genetiği Bozulmuş Soya Kullanıyor

Bazı Gıda Firmaları Ürünlerinde Glukoz ve Kanserojen Genetiği Bozulmuş Soya Kullanıyor

Bazı Gıda Firmaları Ürünlerinde Glukoz ve Kanserojen Genetiği Bozulmuş Soya Kullanıyor

Şekerlemeler, tatlılar ve çikolatanın içeriğindeki civalı glikoz şurubu ve genetiği bozulmuş soya kanserojendir.

Tüketicilerin bilinçlenerek marketlerde satılan kanserojen çikolatalara, şekerlemelere yasal düzenlemeler yapılana kadar bireysel olarak dikkat etmesi gerekiyor. (Geçmiş yıllarda kanserojen sigaraların bol bol reklamları yapılır her yerde satılırdı bugün tamamının reklamı, kanserojen olduğu için yasak. İlerleyen dönemde kanserojen içerik kullanan gıda firmalarına kanuni yaptırımlar gelecek şimdilik bu ürünler serbest) Bu ürünler Fransa ve AB ülkelerinde yasaklanırken Amerika kota koydu.

Glikoz ve fruktoz şuruplarının zararları, insan bedeni için bir zehir olduğu uzmanlarca defalarca açıklanmasına rağmen kanunen bir yasak olmadığı için firmalar bu ürünleri kullanmayı sürdürüyor.

Tüketiciler bu tür kanserojen zararlı içerikli ürünleri almayarak firmalara tepki gösterirse firmalar kendi kendine sağlıklı ürün üretimine, yasalar çıkmadan geçecektir.

Glikoz Zehiri Hakkında:

Glikoz veya fruktoz şurubu, tapyoka şurubu vs. hepsinin özü molekül yapısı değiştirilmiş glikoz yüksek civa içerir. Civa zehirdir ve insanlara çok ciddi zararları vardır.

Nişastadan üretilen bu zararlı katkı, sıvı ve kurutulmuş olarak ikiye ayrılıyor. Bu zehir normal şekerden daha ucuz ve daha tatlı olduğu için ürünlerin büyük çoğunluğunda firmalar tarafından tercih ediliyor.

Nişastanın hidrolizi ile elde edilen ürünler: Glikoz şurupları, Glikoz şurubu tozları, Ham glikoz şekeri ve Glikoz.

Glikoz, erken yaşlanmaya neden oluyor. Dokulara sertlik kazandırıyor ve yaşlanmayla ilişkili olarak bozunmalarına neden olabiliyor. Bağ dokusunu oluşturan vücuttaki yaygın proteinlerinden biri olan kolajene glikozun bağlanmasıyla (ki yaşın ilerlemesiyle bu eğilim artıyor) bu protein esnekliğini kaybediyor. Bu nedenle akciğerler, damarlar, tendonlar ve diğer dokularda sertleşme, damar sertliği, böbreklerin işlevinde azalma gibi sorunlar ortaya çıkıyor.

Araştırmacılar ayrıca yaşlılıkta yaygın görülen kalp hastalıkları ve diyabetle ilişkili olduğunu düşünüyorlar.

Glikoz şurubu zehiri, vücudun şeker dengesini alt üst ederek hormonal sistemi bozarak ilerleyen dönemde kansere neden oluyor. Astım ve multipl – skleroz gibi hastalıklara neden olabiliyor ve karaciğeri büyütüyor. Alzheimer hastalığı riskini artırıyor ve vücutta hormonal dengesizlikler yaparak, östrojen, testosteron vb. hormonların salgılanmasını artırabiliyor. Bakır eksikliği başta olmak üzere vücudun mineral dengesini bozuyor.

Tüm hazır dondurmalara, Glikoz Şurubu (Mısır Şurubu) katılıyor.

Dondurmalarda kullanılan nişastadan elde edilen hidroliz Glikoz ve fruktoz şurupları, zamanla vücutta ağır metaller birikmesine neden olur.

Glikoz şurupları; obezite, diyabet, karaciğer bozuklukları, hipertansiyon, safra taşları, sindirim rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Hatta obezitenin oluşmasında en başta gelen nedenidir. Bu şurupların tüketimi arttıkça toplumda obezite oranı da aynı oranda artmaktadır.

Bağışıklık sistemi zayıflıyor, vücudun mineral dengesi bozuluyor, hiperaktivite, dikkat dağınıklığı, huysuzluk artıyor, böbrekler zarar görüyor, krom ve bakır eksikliği ortaya çıkıyor, kan damarları daralıyor, saçlar beyazlıyor, cilt kuruyor, MS hastalığının belirtileri artıyor, hipoglisemiye sebep oluyor, kalp yağlanıyor, gıda alerjileri çıkıyor, kabızlık yaşanıyor ve adrenalin seviyesini artırıyor.

Bilindiği gibi Nişasta bazlı şeker sadece mısırdan değil patates, buğday, kasava gibi birçok bitkide bulunan doğal nişastanın doğal olmayan süreçlerle (kimyasal süreçlerle) yapay şekere dönüştürülmesi suretiyle elde edilmektedir. Yani yapay şeker sadece mısırdan kimyasal süreçlerle elde edilen bir ürün değildir.

Çok küçük yazılarla okunmayacak şekilde yazılan bu kanserojen katkı maddelerini içeren, çok sayıda yiyecek özellikle çocuklara yediriliyor.

Sosyal medyada glikoz şurubunun Türkiye’de kullanımının tamamen yasaklanması için #GlikozŞurubunaHayır etiketi kullanılıyor.

Genetiği Bozulmuş Kanserojen Soya Hakkında:

Kanserojen zehirli gıdaların üzerindeki küçük yazıyı okuyamayanlar ya da okumaya üşenenler için telefon uygulamaları geliştiriliyor.

Kliktag adlı Uygulamayı telefonunuza yükleyerek içeriği zararlı olan ürünlerin fotoğrafını çekerek telefonunuzdan detaylarını görebilir ve ürünleri eleyebilirsiniz. Uygulamayı bu adresten telefonunuza yükleyebilirsiniz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cmos.kliktag

Fareler üzerinde yapılan araştırmada genetiği değiştirilmiş gıdalar farelere yedirildikten sonra farelerin bağışıklık sistemleriyle üreme genlerinin bozulduğu tespit edildi.

Kanserojen GDO’lu Ürünleri Tüketmek Haramdır GDO’lu Mısır Şurubu Kısır Yapıyor

Markalar Son Bir Kaç Yıldır Sağlık Yerine Mutluluk Konusu Üzerine Reklam Yapıyor

Çikolata Bisküvi Mama GDO’lu Soya Zehiri Tehlikesine Dikkat Bu Ürünleri Almayın

Glikoz Şuruplu Bayram Şekeri Tehlikesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir