Gaziantep’in Düşman Fransızlardan Kurtuluş Günü Kutlandı

Gaziantep'in Düşman Fransızlardan Kurtuluş Günü Kutlandı

Fransız ordusu tarafından işgal edilen Gaziantep, 25 Aralık 1921 tarihinde, Fransız işgalinden kurtuldu.

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi meydanında tören düzenlendi.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde kentin Fransız işgalinden kurtuluşunu anlatan resim sergisi dolaşıldı.

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Settar Konukoğlu: Gaziantepliler bir başka milletin himayesinde yaşamayı reddetmiş ve özgürlük için canlarını feda etmiştir. Bir başka ülkenin bayrağı altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eden Antepliler, inanç ve azimle düşmana boyun eğmemiştir. Düşman karşısında insan gücünün üstünde fedakarlık gösteren Antep halkı, destansı mücadeleleriyle gelecek nesillere büyük bir miras bırakmıştır. Şehit kanlarıyla sulanan şehrimizi bizlere emanet eden atalarımıza layık torunlar olmak için çalışıyoruz.

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk: Kurtuluş Savaşında işgal kuvvetlerine karşı kahramanca direnen, Vatan toprakları uğruna canlarını veren binlerce şehidimiz ile Gaziantep tarihte eşine az rastlanır bir mücadele sergilemiştir. Tarihi şanla dolu Gaziantep halkı kendi imkanlarıyla canını dişine takarak onurlu bir mücadele vermiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde yaptığı onurlu ve soylu bir mücadelenin neticesinde, tarihte kendi kendini kurtaran şehirlerden birisi olma gururunu yaşamış ve Kurtuluş savaşının sembolü olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete: Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz kahramanları, yurdun her yerinde baş gösteren yokluğa, cephanesizliğe ve her türlü imkansızlığa rağmen direndiler, savaştılar ve canları pahasına bugün hür ve bağımsız bir hayat sürülen aziz vatanımızı miras bıraktılar. Yurdun her köşesinde, milli bir kahramanlık destanına dönüşen bu mücadelenin en çetin mücadelelerinden biri de Antep topraklarında verildi.

Esir olmaktansa ölmeyi tercih eden bu milletin, hürriyet ve bağımsızlık aşkının, sarsılmaz irade ve direniş ruhunun karşısında hiç bir güç duramadı.

Yüksek irade ve ruhun onur abidesi 6 bin 317 Antepli mücadele sırasında şehit oldu. Daha fazlası ise gazi olma şerefine erdi. Bu destansı mücadeleyi,gençlerimizin de en iyi şekilde öğrenmesi, bunu en iyi şekilde sahiplenerek, aynı inanç ve kararlıkla gelecek nesillere aktarılması konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes her günü 25 Aralık ruhuyla yaşamalı, ülkemizi ve milletimizi aydınlık günlere ulaştırma gayesiyle çalışmalı, üzerine aldığı her türlü görev ve misyonu, bu vatanı miras bırakan ecdadımıza layık bir şekilde yerine getirmelidir.

Gazi şehrimizin kurtuluşunun 95. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm Gazianteplilerin 25 Aralık Kurtuluş Bayramını şahsım ve Milli Eğitim camiası adına kutluyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir