Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Antep yemeklerini Tescilletmeye Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Antep yemeklerini Tescilletmeye Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yemeklerinin patent alması için harekete geçti. Bu çerçevede Antep yuvalaması, beyranı, şiveydizine ilişkin coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebinde bulundu.

Yapılan incelemelerden sonra Antep yuvalaması ve beyranı için çoğrafi işaretlerin korunmasına yönelik talep, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Antep yuvalaması, Gaziantep’te ramazan bayramının ilk günü yenilen geleneksel bir yemek olduğu, üretiminin uzun ve zahmetli olması ve hazırlığın her aşamasının ustalık gerektirmesi özellikleriyle ünlenmiştir. Bu nedenle tüm üretim aşamalarının Gaziantep’te gerçekleşmesi gerektiği ifadeleri yer aldı.

Antep yuvalaması adını kullanan firmaların ürettikleri yuvalamalarda malzemelerin içeriğini, yemeğin yapımında kullanılan etlerin uygunluğunu, üretim metoduna uygun hazırlanmasını, pişirilmesini ve sunumunun tanıma uygunluğunu yılda bir kez düzenli denetlenecek. Denetime ilişkin raporlar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli olarak Türk Patent Enstitüsüne (TPE)’ye gönderilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir