Galatasaray İmar İzni Sorunlu Kemerburgaz Arsasını Enerji Bakanı Sayesinde Çözdü

Galatasaray İmar İzni Sorunlu Kemerburgaz Arsasını Enerji Bakanı Sayesinde Çözdü

Galatasaray İmar İzni Sorunlu Kemerburgaz Arsasını Enerji Bakanı Sayesinde Çözdü

Galatasaray kulübü başkanı Mustafa Cengiz daha önce sorunun çözülmesi için uzun bir sürecin gerektiği imar izni olmayan yaklaşık 140 dönümlük Kemerburgaz’daki arsada mandıra ve maden işgal sorununu enerji bakanının çözdüğünü açıkladı. Önceki mevzuata göre tesislerin buraya taşınması zaman alacaktı. Enerji Bakanı sorunun çözümünü torba yasaya ekletti ve yasa çıktı.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında konuşan Mustafa Cengiz şunları ifade etti:

14 ay oldu. Çok zor bir anda göreve geldim. Biz göreve geldiğimizde borç-alacak farkımız 1 milyar 277 milyon TL idi. Gelirlerimizde yüzde 90 oranında artış sağladık. Giderlerimizi de yüzde 30 oranında azalttık. Geldiğimizden beri ücret ve maaş ödemelerini geciktirmedik, günü gününe ödedik.

14 ay içinde 2 milyar 205 milyon TL tahsilat, 2 milyar 203 milyon TL harcama yaptık. 300 milyon TL kredi ödemesi yaptık. Bonserviste 230 milyon TL, UEFA Şampiyonlar Ligi’nden 202 milyon TL, gişeden 171 milyon TL, yayın hakkından 187 milyon TL gelir sağladık.

CAS’tan beklediğimiz yazı geldi ve Avrupa’dan men edilme ihtimali resmi olarak da ortadan kalktı.

Stadyumun isim hakkı 1,5 yıl sonra bitecek ama biz şimdiden çalışıyoruz.

Teknokent gelirleri ile kapalı spor salonunu yapacağız. Kapalı spor salonu projesi 150-200 milyon TL yatırımlık proje. Silivri’de bir projemiz var.

Kemerburgaz, 6 antrenman sahasını sığdırabileceğimiz bir alan. Maalesef üzerinde maden işgali çıktı. Bunu uzun mücadeleler ile hallettik. Başbakan’ın imzasına kaldı. Başbakan yok, kalkmış. Sağ olsun Enerji Bakanımız torba yasaya ekledi ve yasa çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir