Firmalara SMS Yasaklandı Ama Kişisel Bilgilere Sosyal Medyadan Ulaşılıyor

Firmalara SMS Yasaklandı Ama Sosyal Medyadan Kişisel Bilgilere Ulaşılıyor

Bugünden itibaren firmalar kişisel bilgileri ticari amaçla pazarlayamayacak fakat kullanıcıların farkedemediği ve firmalar tarafından analiz ettirilen bir başka durum ise sosyal medyadan bu bilgilere rahatlıkla ulaşılabileceğidir.

Hiç tanımadığınız, bilmediğiniz kişiler profilinizi sosyal medya üzerinden çıkarabiliyor. Takip ettikleriniz, beğendikleriniz sizinle ilgili tüm alışkanlıklar, siyasi tercihleriniz sosyal medyadan rahatlıkla öğrenilebilir.

Mümkün oldukça sosyal medyada okulunuzu bile takibe almayın beğenmeyin ya da profilinizi herkesin erişimine kapatın aksi durumda bir kullanıcının hesabına ulaşan araştırdığı kişinin tuttuğu takımdan gittiği restorana kadar takip edip beğenilen herşey hakkında sizinle ilgili bilgi toplayacaktır.

Kullanıcıların çoğunluğu farkında olmadan sosyal medya üzerinden her türlü kişisel ilgi ve yararlandığı hizmetleri beğenerek takibe alıyor.

Bir diğer sorun ise kredi kartı ekstrelerinin çöpe atılmasıdır. Bu bilgilere ulaşanlar tüketicinin tüm harcama alışkanlıklarını rahatlıkla görebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir