Finlandiya Vergileri Azaltıyor Yaşlı İşsizleri Emekli Ediyor

Finlandiya Vergileri Azaltıyor Yaşlı İşsizleri Emekli Ediyor

Finlandiya’da 2017 yılında geçerli olacak hükümet bütçesi hazırlandı. Finlandiya’da şu anda alınmakta olan pek çok vergide azalma görülecek ve vergi kesintileri de gerçekleşecek. Ülkedeki 60 yaş üzeri uzun süreli işsizlere emeklilik olanağı sağlanacak.

Açıklanan bütçede, mali çözümlere ilave olarak istihdam paketi, kreş ücreti, uzun süreli yaşlı işsizlerin durumu ele alındı.

Ücretlilerin vergilerinde azalma olacak. Örneğin ortalama olarak 3 bin 300 avro kazanan ücretlinin şu anda ödediği yüzde 31,1’lik vergi oranı yüzde 30,5’e indirilecek.

Sosyal güvenlik yardımları yüzde 0,85 oranında düşecek. İşsizlik yardımı ve çocuk yardımlarında bu düşüşler yaşanacak.

Finlandiya’da, yeni otomobil alınırken uygulanan araba vergilerinde düşüş dört evrede sürecek. Zorunlu olarak araçlardan yıllık olarak alınan temel vergilerde ise artış olacak. Araç kütleleri ve emisyonuna bağlı olarak alınan bu temel vergi, yıllık olarak 36,50 avro artacak.

Sigara vergisi 2017 yılının başında ve Temmuz ayı başında olmak üzere çift artış yaşayacak.

Veraset ve intikal vergileri 2017 yılından itibaren hafifletilecek. Bu karar bireyleri de etkileyecek olup daha çok, çiftçilerin ve diğer işletmelerin kuşaklararası transferini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Maden işletmelerinin ödedikleri elektrik kullanım ücretlerine 2017 yılından itibaren daha az vergi uygulanacak. Firmalar kazanç sağlarken, hükümet 21 milyon avro vergi geliri kaybetmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir