Evsiz Kalan İnsanlara Hangi Kurum ve Kuruluşlar Yardım Eder

Evsiz Kalan İnsanlara Hangi Kurum ve Kuruluşlar Var Kim Yardım Eder

Geleneksel konutların dışında; toplumsal alanlar ve konut olarak tasarlanmamış yerlerde ya da evsiz barınaklarında yaşayanlara evsiz insanlar denir. Evsizler; sabit ve düzenli gece uyuyacak yeri olmayan kişilerdir.

Evsizlik sorunu Türkiye için önemli bir sorundur. Hızlı nüfus artışı, göç, çarpık kentleşme, konut sorunu, mülteciler, işsizlik, sosyal güvenceden yoksunluk, gelir düşüklüğü, sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamama, yetersiz ve dengesiz beslenme, madde bağımlılığı gibi nedenlerle evsiz insanların sayısında artış olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sosyal, insan haklarına saygılı, yaşam hakkını koruması ve ilgili sosyal hizmetleri sağlama vazifesi, ilgili kanun ve genelgeler doğrultusunda, illerde valilik, belediye, kaymakamlık yetkilileri tarafından yerine getirilmesi mecburiyeti vardır.

Sokakta görülen evsizleri yetkililere bildirmek için aranması gereken numaralar;
Türkiye genelinde 153 ve 183

İstanbul için (0212) 4551300 numaralı telefon, İBB 444 25 66 ile AKOM

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin ilgili şehirlere ait telefon Numaralarından ulaşılabilir:

“Evsiz Kalan İnsanlara Hangi Kurum ve Kuruluşlar Yardım Eder” hakkında 4 yorum var

  1. Okuduğum şeylerden sonra burada kendimden bahsetmenin , hayatımı anlatmanın , yada tek bir kelime etmenin anlamsız olduğunu düşündüm , yazık günah gerçekten bizim gibi yaşayan insanlara , yardım istemek dilenmekten daha kötüdür heralde , bütün bunların ağır ve zor bir imtihan olduğunu düşünüyorum , Rabbim cümlemize yardım eylesin kardeşler dostlar arkadaşlar , benim adım Huzeyfe İzmir’deyim yaşım 35 , Türkiye’de değil dünyada dahi iyiliğin güzelliğin kaldığını düşünmüyorum …….

  2. Eşimden ayrıyım bir haftadır sokaktayım kıronık rahatsızım çok zor durudayım

  3. Haklısın kardeşim bizde aynı sorunları yaşadık yaşadığım yer ahır gibi. Çok sayıda yere başvurdum ama bana dedikleri şey biz emlakçı değiliz devletin evi yoktur oldu. Nedense zengin ev sahiplerinin yeni yapılmış evini yıkıp yerine yeni bina yapıyorlar ama evsiz ve evi ahır gibi olanlara ise devletin evi yoktur diyorlar. Yeni yapılmış evler yıkılıp yerine yeniden bina yapaılcağına evsiz ve fakir, ahır gibi yerde yaşayan insanlara devletin ev yapması gerek.

  4. Ben bir aydir sokaktayim.yardim icin her yere butun kamu kurumlarina basvurdum.ikamet istediler ev adresi yanievsizim ve ev adresi istediler.yoksa herhangi bir islem yapamayiz dediler.Zeytinburnu barinaga gittim.ama inanin insanlar perisan orda yerlerde battaniesiz yatiyor.ben 4.5.saat kaldim yetti bana.disarda bir yerde olmak daha mantikli.kahvalti veriyorlar insanlara eziyet ederek sicak cay diye kazana damacana suyu ustune koyup altan cayi koyup veriyorla buzlu cay iciyorsunuz yani.ben oglen15.30.basvurdum 153.aradim 7 saat kartalda bekledim seker hastasi olduğumu soyledim insülin almam gerekli dedim götürdüler sonunda hastaneye gece ikide cikip ordan tekrar kartala getirdiler.1.5saat bekledim gene sonunda zeytin burnuna gittim.ama televizyon larda reklam amacli imis o yerlerde gösterdikleri kareler.600.700.kisiye 4.tuvalet var.icme suyu bulamadım su icmem gerekli benim.ama yok neyse ben bu millettin bir ferdiyim.allaha havale ediyorum bu insanlari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir