Et Pişirme Yöntemleri

Et Pişirme Yöntemleri
Et Pişirme Yöntemleri

Mutfağımızın vazgeçilmez maddesi olan eti farklı şekillerde pişirebiliriz.

Et Pişirme Yöntemleri:
Izgara yaparak.
Fırında pişirerek
Kızartarak
Haşlayarak
Yağ ve az su karışımı ile

Haşlama yaparken, etin suyundan yararlanmak istiyorsanız, mutlaka soğuk su koyarak pişirin. Bu şekilde pişirmede et lezetsiz, suyu lezetli olur. Etin kendisinden yararlanmak istiyorsanız, ete mutlaka sıcak su koyup, düdüklü tencere ya da fırında pişirin.

Fırında et ve ızgarada et çeşitlerini hazırlarken, etler akşamdan özel olarak hazırlanmış bazı terbiyelerde bekletilmelidir. Böylece etler daha yumuşak ve lezzetli pişer. Ayrıca ızgara yaparken ete tuzu pişerken değil, ateşten aldıktan hemen sonra atmanız gerekir. Çünkü daha önce atılan tuz eti sulandırır ve hem besin değerinin hem de lezzetinin kaybolmasına neden olur.

Et pişirmek kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor gıdalardan biridir. Çünkü etin lezzeti ve sağlayacağı vitaminler tamamen pişirmeyle ilgilidir.

Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir. Bu konuda en çok şikayet edilen konu; ya et çok fazla pişmekte veya pişti sanılıp et kesildiğinde içinin çiğ kalmasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir