Enerji Dağıtım Şirketleri Sanal Güvenlik Sistemlerinin Yetersizliğinden Şikayetçi

Enerji Dağıtım Şirketleri Sanal Güvenlik Sistemlerinin Yetersizliğinden Şikayetçi

EY tarafından dünya genelinde yaklaşık bin 200 büyük ölçekli şirket yöneticisinin anketle katıldığı Küresel Bilgi Güvenliği 2017-18 araştırmasına göre enerji dağıtım şirketlerinin hepsi sanal güvenlik sistemlerinin ihtiyaçlarını karşılamadığını belirtti.

Firmaların büyük çoğunluğu şirketlerinde düzenli olarak kriz senaryolarını test eden ve olası bir siber güvenlik ihlaline karşı etkin kriz yönetimi sağlayacak bir program olmadığını ifade ediyor.

Ayrıca enerji dağıtım sektörü şirketlerinin yüzde 58’i dijital ekosistemin takip edilmesi veya izlenmesi konusunda güçlük yaşanacağını öngörüyor.

Araştırma sonuçlarına göre; enerji dağıtım sektörü şirketlerinin sadece yüzde 6’sı mevcut stratejilerinin bilgi güvenliği üzerindeki etkilerini tam anlamıyla gözden geçirdiğini ve risk yönetim modellerinin siber tehditleri ve kırılganlıkları kapsadığı ve takip ettiğini ifade ediyor.

Araştırmaya katılan enerji dağıtım sektörü şirketlerinin yüzde 44’ü, bütçe sınırlamalarını siber saldırılara karşı korunmada ciddi bir engel olarak görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir