Elektrikli kombi hakkında bilgi

Elektrikli kombi hakkında bilgi

Doğalgaza ve doğalgaz tesisatına ihtiyaç duymadan sadece elektrik enerjisiyle çalışan Elektrikli kombilerde baca bağlantısı gerekmiyor. Elektrikli kombiler tamamen elektrikle çalıştığı için koku ve is yapmıyor.

Termodinamik elektrikli kombiler 12 kW ila 36 kW arasında kapasitelerde üretilmekte. Örneğin 12 kW kapasitedeki bir elektrikli kombi günde 6 Saat çalışırsa ayda 2 bin 160 kW elektrik harcarken günde 12 saat çalışırsa ayda 4 bin 320 kW elektrik harcayacak. Ancak her yerin kendine özel değişken dış sıcaklık değerleri olduğu için değerler değişebilir. Ancak 6 saatlik aktif çalışmayla saatte tüketilen elektriğin 2,28 kW olması beklenmektedir.

Kombiler için üretilen UPS güç kaynağındaki aküler sayesinde elektrik kesildiğinde kombi çalışmaya devam eder. Kombi elektrik enerjisindeki dalgalanmalara, düşme ve yükselmelere, kesintilere uğramaz ve şebekeden gelebilecek pik ve parazitlere karşı koruma sağlar.

Doğalgazla çalışan kombilerde elektrik enerjisine ihtiyaç duyar. Elektrik kesildiğinde gaz olsa bile kombi çalışmaz.

One Reply to “Elektrikli kombi hakkında bilgi”

  1. 36 kW elektrikli kombi kaç M2 ısıtır. 20 MT petek,100 M2 yerden ısıtmayı kapasitesi kaldırır mı.Günde ne kadar elektrik harcar.12 saat yakıldığı teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir