Elektrik Sayaç Okumalarına Düzenleme Getirildi

Elektrik Sayaç Okumalarına Düzenleme Getirildi

Elektrik dağıtım şirketleri tarafından çok günü içeren sayaç okumaları nedeniyle belli bir limitin üzerine çıkıldığında daha çok faturanın gelmesine yol açıyordu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) abonelerin yaşadığı mağduriyetler ve gelen şikayetler nedeniyle elektrik saati okumalarını standartlaştırdı. Buna göre elektrik şirketleri sayaçları en az 25 gün, en fazla 35 gün içinde okutup fatura çıkarabilecek.

Ayrıca bir ayda iki kez fatura çıkarılamayacak. Bir diğer düzenleme ise taksitlendirmeler hakkında. Bir seneyi geçirmemek şartıyla 3 ay ve üzerini kapsayan faturalar için faizsiz taksit uygulamasına gidilecek.

Küçük borçlarla ilgili yapılan düzenlemede ise dağıtım şirketleri artık yasal yollara başvurabilmesi için önce elektriği kesip, sözleşmeyi fesh ederek güvence bedelini borçlara karşılık mahsup etmek zorunda kalacak ardından yasal yollara başvuracak.

Bundan böyle elektrik faturalarında hangi kapsamda elektrik tedarik edildiği, taahhüt olup olmadığı ve süreleri veya cayma bedelleri gösterilecek. Ayrıca serbest tüketicilik hakkı genişletildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir