Ebeveynler Dikkat Siz ve Çocuğunuz İnternet Hırsızlarına Para Kaptırabilir

Ebeveynler Dikkat Siz ve Çocuğunuz İnternet Hırsızlarına Para Kaptırabilir

Ebeveynler Dikkat Siz ve Çocuğunuz İnternet Hırsızlarına Para Kaptırabilir

İnternete giren çocuklar internet hırsızlarına paralar kaptırıyor. Türkiye’de yaşayan her dört aileden birinin internet girişli cihazında maddi manevi kayıplar yaşanıyor. Dijital güvenlik şirketlerinin araştırmalarına göre Türkiye’deki internet kullanıcılarının dörtte biri internette para ve önemli bilgilerini çaldırmış. Çocukların internet hırsızlıklarına maruz kalma sebepleri ise ebeveynlerin dikkatsizlikleri.

Ebeveynler İnternette vakit geçiren çocuklarını korumayı düşünürken en önemli endişeleri, onları İnternetteki istenmeyen içerikten korumak ancak bir diğer önemli unsur da internetteki hırsızlardır. Ebeveyn kontrolü uygulamak, çocuklara güvenilmediği anlamına gelmez; bu da cihaz ve üzerindeki verileri korumak için gerekli bir önlemdir. Cihazları kullanmayı bilmeyen çocuklar yanlışlıkla önemli bilgileri siliyor ya da indirilen ücretli uygulamalardan ötürü fatura bedelleri ödeniyor. Ailelerin büyük bir çoğunluğu bu durumların farkında bile değil.

Çocukların kullandıkları cihazlar hakkında az şey bilmesine ya da hiçbirşey bilmemesine rağmen onlara internete bağlanan cihazların kullanımının izin verilmesi sonucu bu tür dolandırıcılıklarla karşı karşıya kalınmış.

Yetişkin çocuklar ise internetteki tehditler hakkında daha az bilgi sahibi olan anne-babalarına yardımcı olmak için güvenlik yazılımlarını kullanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir