Düğünlerde Silah Atanlar Nereye Şikayet Edilir

Düğünlerde Silah Atanlar Nereye Şikayet Edilir

Herkesi rahatsız edecek şekilde gürültü yapan silah atan magandalar polis, jandarma veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ALO 181 Gürültü Şikayet hattı aranarak şikayet edilir.

Konut ve bahçesindeki gürültüler, düğün vb. gibi kutlama, havai fişek atımı gürültüsü gibi şikayetler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bizzat başvurarakta şikayet edilir.

Düğün vb. kutlamalarda silah kullanması Türk Ceza Kanununa göre suçtur.

Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü görevlileri özellikle düğün cemiyetleri ve düğün konvoylarında havaya ateş ederek korku ve paniğe sebebiyet veren şahıslar hakkında işlem yapıyor. Düğünden havaya silah atıldığı ihbarını alan emniyet görevlileri silah atanlara yönelik operasyon düzenler, gözaltına alır ve işlem yaptığı kişilerin silah ruhsatları iptal edilir. Düğün sahiplerine ceza kesilir.

Ekipler artık drone ile düğünlerde silah atanları tespit edebiliyor.

Ayrıca ateşli silahlar kapsamında sokak düğünlerinde kurusıkı silah atanlar ve taşıyanlara idari para cezası kesilir.

“Düğünlerde Silah Atanlar Nereye Şikayet Edilir” hakkında 3 yorum var

  1. Niğde Bor Altunhisar keçikalesi aşırı derece silah magandalıgı yapıyor lar dışarı çıkmaya korkuyor uz çoluk çocuk korkuyor uz duğunlerde seçimlerde her akşam silah sesi duyuyoruz

  2. Sancak mahallesi Veysel karani caddesi y. sitesinde oturuyorum (dügün salonuyla aramız çok yakın)
    S. dügün salonunda dügün yapan ailelerin gece geç saatlerde havai fişek atmalarından rahatsız oluyoruz küçük çocuklarımız korkuyor sanki mahallemizde çatışma var gibi savaş çıktı sanıyoruz.
    Dügün salonunun ve dügün yapan ailelerin havai fişek, silah atmamalarını istemiyoruz, ricam salonun uyarılması
    Cevap: Düğün vb. kutlamalarda silah kullanması Türk Ceza Kanununa göre suçtur, gece geç saatlerde gürültü çıkarılması yasaktır. Şikayet etmeniz durumunda işletme sahibine ve silah kullanan kişilere ceza uygulanır.

  3. 2021 Yılbaşında ikamet ettiğim Kartal atalar civarında çılgınca silah atıldı evin içinde olduğumuz halde korktuk bir serseri kurşuna kurban gideceğiz diye bu ne sorumsuzluk ne vurdumduymazlıktır.bunlara kimse bir şey demiyor mu bu magandalar günümüz imkanları ile tespit edilemiyor mu şikayetçiyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir