Dondurmalarda Kullanılan Kanserojen Glikoz ve Fruktoz Şurubu Vücutta Ağır Metaller Biriktiriyor

Dondurmalarda Kullanılan Kanserojen Glikoz ve Fruktoz Şurubu Vücutta Ağır Metaller Biriktiriyor

Özellikle çocukların çok sık tükettiği hazır dondurmalarda çok sayıda zararlı katkı maddesi bulunuyor. Sadece hazır dondurmalarda değil maraş dondurmalarında da glikoz şurubu kullanılıyor.

Glikoz şurubu (mısır şurubu), dondurmanın kaşığa alınabilirliğini, sertliğini, dokusunu ve ağız hissini kontrol eder, ağızda pürtüklü yapı hissedilmemesini sağlar. Ucuz hazır dondurmalara şeker şurubu katıldığı biliniyor ancak kilosu pahalı olan dondurmalara da glikoz şurubu katılıyor.

Dondurmalarda kullanılan nişastadan elde edilen hidroliz kanserojen ürünler Glikoz ve fruktoz şurupları, zamanla vücutta ağır metaller birikmesine neden olur.

Glikoz şurubu kanser, obezite, diyabet, hormon bozukluğu, karaciğer bozuklukları, bunama, hipertansiyon, safra taşları, sindirim rahatsızlıkları, kalp, böbrek yetmezliği gibi hastalıklara neden olur. Obezite oluşmasının en başlıca nedenidir. Bu şurupların tüketimi arttıkça toplumda obezite oranı da aynı oranda artmaktadır.

Giderek artan tüketimiyle fruktoz ve glikoz şurupları, bağışıklık sistemini zayıflatıyor, vücudun mineral dengesini bozuyor, hiperaktiviteye, dikkat dağınıklığına, huysuzluğa neden oluyor, böbrekler zarar görüyor, krom ve bakır eksikliği ortaya çıkıyor, kan damarları daralıyor, saçlar beyazlıyor, cilt kuruyor, MS hastalığının belirtileri artıyor, hipoglisemiye sebep oluyor, kalp yağlanıyor, gıda alerjileri çıkıyor, kabızlık yaşanıyor ve adrenalin seviyesini artırıyor.

Dondurmalarda kullanılan bazı kanserojenler
Red 2G Renklendirici (E128): Sentetik kömür katranıdır. Dondurma, puding, meyveli veya aromalı yoğurtlarda bulunabilir. Pek çok ülkede kullanımı yasak.

Indigotin, Indigokarmin Renklendirici (E132): Sentetik kömür katranı türevi; dondurma, tatlı, fırınlı mamuller, şekerleme ve bisküvilerde kullanılıyor. Norveç’te kullanımı yasak.

Brilliant Black BN, Black PN Renklendirici (E151): Kömür katranı; tatlılar, balık ezmesi, aromalı sütlü içecekler, dondurma, hardal, marmelatlar, soslar, kekler ve içeceklerde kullanılıyor. Danimarka, Belçika, Fransa, Almanya, İsviçre, İsveç, Avusturya, Avustralya, Amerika ve Norveç gibi ülkelerde kullanımı yasak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir