Dondurmalara Eklenen Kanser Yapan Glikoz Şurubu

Dondurmalara Eklenen Kanser Yapan Glikoz Şurubu Zehirine Dikkat

Tüm glikoz şurupları nişastadan elde edilen hidroliz kanserojen ürünlerdir. Glikoz ve fruktoz şuruplarının zararları, insan bedeni için bir zehir olduğu uzmanlarca defalarca açıklandı. Glikoz şurubu chlorakali ‘den elde ediliyor, bu da cıva içerir. Zamanla vücutta ağır metaller birikmesine neden olur.

Glikoz şurupları, dondurmanın kaşığa alınabilirliğini, sertliğini, dokusunu ve ağız hissini kontrol eder. Kristal oluşumunun kontrol edilmesiyle ağızda pürtüklü yapı hissedilmemesini sağlar.

Bu şuruplar obeziteye, diyabete, karaciğer bozukluklarına, hipertansiyona, safra taşlarına, sindirim rahatsızlıklarına yol açmaktadır. Hatta obezitenin oluşmasında en başta gelen nedenidir. Bu şurupların tüketimi arttıkça toplumda obezite oranı da aynı oranda artmaktadır.

Kanser, obezite, hormon bozukluğu, şeker hastalığı, bunama, hipertansiyon, kalp, böbrek yetmezliği gibi birçok rahatsızlığa neden olan glikoz şurubu hayatımıza girdiğinden beri bebek mamalarından bebek bisküvilerine, yaş pastalara kadar her tatlı gıdanın içinde yoğun şekilde yer alıyor.

Bağışıklık sistemi zayıflıyor, vücudun mineral dengesi bozuluyor, hiperaktivite, dikkat dağınıklığı, huysuzluk artıyor, böbrekler zarar görüyor, krom ve bakır eksikliği ortaya çıkıyor, kan damarları daralıyor, saçlar beyazlıyor, cilt kuruyor, MS hastalığının belirtileri artıyor, hipoglisemiye sebep oluyor, kalp yağlanıyor, gıda alerjileri çıkıyor, kabızlık yaşanıyor ve adrenalin seviyesini artırıyor.

Obeziteye sebep olan ana faktör giderek artan tüketimiyle fruktoz ve glikoz şuruplarıdır.

Marketlerde satılan ucuz hazır dondurmalara şeker şurubu katıldığı biliniyor ancak kilosu pahalı olan dondurmalara da glikoz şurubu katılıyor.

Sadece hazır dondurmalarda değil maraş dondurmalarında da glikoz şurubu zehiri kullanılıyor.

Bundan korunmak için dondurma tüketimleri kısıtlanmalı.

Dondurmalarda kullanılan kanserojen renklendiriciler
Red 2G Renklendirici(E128): Sentetik kömür katranıdır. Kan hemoglobini ile karışma ihtimali bulunuyor. Çocuklar tarafından kullanılması tavsiye edilmese de dondurma, puding, meyveli veya aromalı yoğurtlarda bulunabilir. Pek çok ülkede kullanılması yasaklanmış.

Indigotin, Indigokarmin Renklendirici(E132): Sentetik kömür katranı türevi; yaygın olarak tablet ve kapsüllere eklenir. Ayrıca dondurma, tatlı, fırınlı mamuller, şekerleme ve bisküvilerde kullanılıyor. Bulantı, kusma, yüksek tansiyon, deri döküntüsü, solunum sorunları ve diğer alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Norveç’te kullanımı yasak.

Brilliant Black BN, Black PN Renklendirici(E151): Kömür katranı; tatlılar, balık ezmesi, aromalı sütlü içecekler, dondurma, hardal, marmelatlar, soslar, kekler ve içeceklerde kullanılıyor. Danimarka, Belçika, Fransa, Almanya, İsviçre, İsveç, Avusturya, Avustralya, Amerika ve Norveç gibi ülkelerde kullanımı yasaklanmış.

Betanin Renklendirici(E162): Pancardan elde ediliyor. Bir yan etkisi yok ancak dinimizce haram sayılan alkolle muamele edilmiş olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir